Με τη ρήση του Αντόνιο Γκράμσι, «το νέο πάει να γεννηθεί το παλιό αρνείται να πεθάνει είναι η ώρα των τεράτων» άνοιξε την ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου συνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Το συνέδριο έκλεισε με την ψηφοφορία για τη στάση του κόμματος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλοι οι βουλευτές -εκτός του Παναγιώτη Μελά, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ του προεδρείου με τους άλλους βουλευτές- σήκωσαν το χέρι τους, συμφωνώντας να μην ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η στάση του Π. Μελά προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνέδρων, ενώ ο πρόεδρος του συνεδρίου, Παναγιώτης Σγουρίδης, απευθυνόμενος στο σώμα, ζήτησε να εκφραστεί δημοσίως η όποια διαφωνία. Δεν τοποθετήθηκε κανείς και, σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, «η απόφαση να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ομόφωνη».

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, που θα έχουμε εκλογές. Όσοι αντέξουν, θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέξουν, ας κατέβουν τώρα από το καράβι. Κάθε φορά που κάποιος δεν άντεχε, ερχόντουσαν άλλοι εκατό. Τους θέλουμε όλους, αλλά μπορούμε και μόνοι μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος προς το εσωτερικό του κόμματός του, στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι δηλώσεις του Π. Μελά, ο οποίος τελικά δεν έλαβε το λόγο στο συνέδριο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook