Δεκάδες φορείς και σωματεία στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης προς την έγκυο εργαζομένη η οποία κατήγγειλε πως η εταιρεία στην οποία εργάζεται της ζήτησε να \”ρίξει\” το παδί της για να μην απολυθεί.
Σε ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών αναφέρονται τα εξής:
\”Η ορισμένη για χθες 21/11 τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας πήρε αναβολή για τη Δευτέρα 22/12 λόγω της αποχής του Δικηγορικού Συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν οι δικηγόροι και των δυο πλευρών. Αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ότι εντός 3 ημερών από την ημέρα της επίδοσης της καταγγελίας πραγματοποιήθηκε η καταβολή μεγάλου μέρους των οφειλών από την εργοδότρια εταιρεία προς την εργαζόμενη και μέλος μας.
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει τις νόμιμες και δίκαιες εργασιακές διεκδικήσεις της συναδέλφου αλλά και όλων των εργαζομένων που μέσα από την συλλογική δράση μπορούν να περιφρουρηθούν. Στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους και τη διασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών.Καλούμε τους εργαζόμενους να ενταχθούν στα σωματεία τους για την συλλογική δράση στους εργασιακούς χώρους απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση που δέχονται μέσω αντεργατικών νόμων και διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων. Ο δρόμος των συλλογικών διεκδικήσεων είναι αυτός που πάντα οδηγούσε και συνεχίζει να οδηγεί σε νίκες τους εργαζομένους.
Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες είναι κοινός αγώνας όλων των σωματείων, όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας.
Ευχαριστούμε σωματεία και εργαζομένους/ανέργους για τη φυσική τους παρουσία και την έμπρακτη συμπαράσταση και συμμετοχή τους στη μαζική παράσταση που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από τη επιθεώρηση εργασίας. Ευχαριστούμε για τα ψηφίσματα αλληλεγγύης που διαρκώς λαμβάνουμε από σωματεία, συλλογικότητες αλλά και τα μηνύματα συμπαράστασης από μεμονωμένους εργαζομένους. Ψηφίσματα αλληλεγγύης μέχρι στιγμής προσυπογράφουν τα παρακάτω σωματεία/ ενώσεις/ συλλογικότητες:
-ΕΛΜΕ Ηρακλείου
-Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»
-Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη»
-Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Κρήτης
-Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου)
-Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Σχολής Επιστημών Υγείας
-Εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ηρακλείου
-Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (από Αθήνα)
-Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
-Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης
-Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλληλων Εμφιαλωμένων Ποτών
-Φύλο Συκής, συλλογικότητα για τα γυναικεία δικαιώματα
-Οργάνωση Γυναικών Ελλάδας-Ηρακλείου
-Σωματείο Προσωπικού Η.ΔΙ.ΚΑ.Α.Ε.
-Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ ΑΕ
-Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΘΝΟDATA
-ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής
-Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
-Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-ΑΓ.Ι.Ρέντη
-Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ-ΟΤΑ
-Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής
-Σύλλογος Εργαζομένων Παμμακαρίστου (Ίδρυμα για το παιδί η «Παμμακάριστος»)\”
(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook