Απο τις φυλακές Αλικαρνασσού Ηρακλείου, στα Χανιά και απο εκεί στην Αθήνα.

Αυτή φαίνεται πως ήταν η πορεία του 30χρονου Αλβανού \”μακελάρη\” ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσει και σε αυτό το πλαίσιο επρόκειτο να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του.

Όμως 
ο εισαγγελέας ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί ακόμη η φωτογραφία του σεσημασμένου αλλοδαπού, με το σκεπτικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ο εισαγγελέας ζήτησε η απόφαση είτε να επιδοθεί στον ίδιο τον δράστη, είτε στην περίπτωση που δεν εντοπίζεται, να θυροκολληθεί στη διεύθυνση της τελευταίας γνωστής κατοικίας του, ούτως ώστε να του δοθεί το χρονικό περιθώριο των 48 ωρών που προβλέπει ο νόμος των προσωπικών δεδομένων για το ενδεχόμενο της ένστασης κατά της απόφασης.

Συνεπώς, η Αστυνομία θα πρέπει να κοινοποιήσει την απόφαση στα … Χανιά, όπου είναι δηλωμένη μια διεύθυνση κατοικίας την περίοδο που ακολούθησε την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Αλικαρνασσού όπου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θυροκόλληση της απόφασης στο σπίτι στο οποίο διέμενε στα Χανιά θα γίνει τις επόμενες ώρες και στην συνέχεια, μετά απο 48 ώρες, θα δοθεί η φωτογραφία του στην δημοσιότητα.

ΕΛ.ΑΣ.: Μανιακός και άκρως επικίνδυνος

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για «μανιακό και άκρως επικίνδυνο» άτομο και έχει ζητηθεί άδεια από τον εισαγγελέα για να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του δράστη.

Ήδη, αστυνομικοί με τη φωτογραφία του στο χέρι επιχειρούν να τον εντοπίσουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και όχι μόνο, καθώς «δίχτυ» έχει στηθεί ακόμη και στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα άνδρα περίπου 30 ετών, αλβανό υπήκοο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστείες και άλλα αδικήματα αλλά δεν έχει οδηγηθεί ποτέ στις φυλακές.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέσεις με συμμορία αλλοδαπών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας είχαν κάποια στιγμή συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να συγκριθούν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε επίθεση στο Μεταξουργείο, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας εντός του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη εξέταση στους κάλυκες φαίνεται πως το συγκεκριμένο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στο Μικρολίμανο δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο η εξέταση συνεχίζεται.

Επίσης, επειδή σε προηγούμενες επιθέσεις ο φερόμενος ως δράστης είχε συνεργό που οδηγούσε το τζιπ από το οποίο πυροβολούσε, οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι πιθανώς αυτός μπορεί να κρύβει τον πιστολέρο του Μικρολίμανου.

Εκτός κινδύνου οι τραυματίες

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα άτομα με τραύματα στα χέρια και τα πόδια, ενώ άλλοι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο «Αττικό», ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο «Ερυθρό», ένας εκ των οποίων εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό» και στο «Θριάσιο». Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.

(Με πληροφορίες απο in.gr και protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook