Το πρωί της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για τον \”ματωμένο πρόγαμο\” στον Αβδελά Ρεθύμνου, η οποία είχε αναβληθεί απο τις 14/11 λόγω προβλημάτων υγείας του θύματος και βασικού μάρτυρα Αγγελή Ρουσάκη.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων  θα καθίσει, ο 18χρονος (σήμερα) ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε βαρύτατα σε γλέντι πρόγαμου, στον Αβδελά Μυλοποτάμου, τα ξημερώματα του Σαββάτου 30ης Αυγούστου του 2013, τον 33χρονο,σήμερα,Αγγελή Ρουσσάκη, σύζυγο της πρώτης του εξαδέλφης, ο οποίος έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Ο δράστης, με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού με δυο ακόμα άτομα-ενήλικες, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ρεθύμνου στις 25 Φεβρουαρίου 2014, κρίθηκε ένοχος και δικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη (η προβλεπόμενη ποινή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όταν το έγκλημα έχει διαπραχθεί από ανήλικο είναι φυλάκιση από δύο έως δέκα έτη).
Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ανηλίκου τότε, να καταρρίψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πως πυροβόλησε εναντίον του Ρουσσάκη αφενός διότι βρισκόταν σε άμυνα και αφετέρου ότι τελούσε σε βρασμό ψυχικής ορμής, είχαν απορριφθεί από το Δικαστήριο, που τον καταδίκασε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας, Ιωακείμ Κασσωτάκης, στη διάρκεια της αγόρευσής του είχε χαρακτηρίσει τον δράστη αμετανόητο: «Ο κατηγορούμενος είναι αμετανόητος. Ούτε μια συγγνώμη, έστω τυπική, δεν βρήκε να πει» είχε αναφέρει, καθώς ο ανήλικος σε καμία στιγμή της ακροαματικής διαδικασίας δεν έδειξε να λυπάται που με την πράξη του επέφερε σε ένα νέο άνθρωπο ανήκεστες βλάβες με αποτέλεσμα να μην περπατήσει ξανά.
Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, θα παραστούν και αυτή τη φορά οι δικηγόροι Γιώργος Παγώνης και Διονύσης Βέρρας, που είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους από την πρωτόδικη απόφαση της Δικαιοσύνης. Φυσικά παρών θα είναι και το θύμα, ο 33χρονος Αγγελής Ρουσσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, που αποτελεί το τραγικό πρόσωπο του αιματοβαμμένου πρόγαμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook