Τα στοιχεία και η φωτογραφία του Αλβανού μακελάρη που τα ξημερώματα του Σαββάτου αιματοκύλισε μπαρ στον Πειραιά διέρρευσαν στο διαδίκτυο και ενώ επισήμως η Αστυνομία περιμένει την Τρίτη προκειμένου να δημοσιοποιήσει το όνομα και τη φωτογραφία του.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ ο Αλβανός έχει καταχωρηθεί με δύο ονόματα:

- το πρώτο είναι το Armben Glodian και
- το δεύτερο είναι το Albert Bako.

Το βέβαιο είναι ότι ο δράστης που φέρεται ότι είναι γεννημένος το 1983 στην Αλβανία, πέρασε και από την Κρήτη, κρατούμενος στην αρχή στις φυλακές της Αλικαρνασσού, στη συνέχεια μετέβη στα Χανιά και έπειτα εγκατέλειψε το νησί για να βρεθεί στην Αθήνα.

Η "διαρροή" της φωτογραφίας του δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο, παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησης των στοιχείων του "μανιακού και άκρως επικίνδυνου" δράστη, από τον Εισαγγελέα
Ο λόγος της απαγόρευσης από την Εισαγγελία


Όπως μετέδωσε το Mega στο δελτίο ειδήσεων των 20:00, την Κυριακή, τα χέρια της αστυνομίας, αλλά και της Δικαιοσύνης, είναι «δεμένα» όσον αφορά στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του καταζητούμενου κακοποιού.

Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η φωτογραφία δεν μπoρεί να δοθεί στη δημοσιότητα, εάν δεν έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά αποτελεί ένα ακόμη από τα παράδοξα της ελληνικής νομοθεσίας και Δικαιοσύνης: σύμφωνα με τροποποίηση του νόμου 4139, που έγινε το Μάρτιο του 2013, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής (το κοινό έγκλημα, ούτως ειπείν) δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις εκείνες, που προβλέπονται στη σχετική διάταξη. Αυτές είναι:

- για εγκληματική οργάνωση
- για τρομοκρατία
- για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (σεξουαλικής φύσης εγκλήματα).

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο δράστης αναζητείται, είναι... προφανώς αδύνατο να του κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση για δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του. Έτσι, οι εισαγγελείς, μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, θυροκόλλησαν σήμερα, στην τελευταία γνωστή κατοικία του Αλβανού κακοποιού, στην πλατεία Αττικής, την εν λόγω απόφαση.

Πλέον, θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες, προκειμένου εκείνος να μην εφεσιβάλει την απόφαση, προκειμένου να δώσουν επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία του!

ΕΛΑΣ: Μανιακός και άκρως επικίνδυνος ο δράστης


Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για «μανιακό και άκρως επικίνδυνο» άτομο

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέσεις με συμμορία αλλοδαπών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας είχαν κάποια στιγμή συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να συγκριθούν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε επίθεση στο Μεταξουργείο, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας εντός του καταστήματος.

Όλα αυτά συμβαίνουν, δε, την ώρα που ένας επικίνδυνος κακοποιός κυκλοφορεί στους δρόμους οπλισμένος με τουλάχιστον δύο Καλάσνικοφ, τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει στην κατοχή του.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε και νέο βίντεο, το οποίο αποτυπώνει όλο το χρονικό της επίθεσης.με πληροφορίες από protothema.gr