Στην πλατεία Λιονταριών, μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου βρίσκονται από το πρωί ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας, οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11).

Οι ειδικοί σε δηλώσεις τους τόνισαν πως 1 στις 3 γυναίκες έχει κακοποιηθεί είτε ψυχολογικά είτε σωματικά είτε σεξουαλικά, κάποια στιγμή στη ζωή της.

Τα κρούσματα κακοποίησης γυναικών φαίνεται να αυξάνονται και στην Κρήτη, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που οι οικογένειες γονατίζουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ενώ περισσότερα περιστατικά καταγράφονται σε περιοχές της ενδοχώρας.

Σύμφωνα με ψυχολόγους του ξενώνα οι γυναίκες δέχονται βία και στον χώρο εργασίας, ενώ ανησυχιτικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά βίας σε βάρος μικρών κοριτσιών στα σχολεία.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων είναι πολλές οι γυναίκες που συνεχίζουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό κυρίως από τον φόβο να μην ξαναπέσουν θύματα βίας, είτε επειδή πιστεύουν ότι εκείνες ευθύνονται για την όλη κατάσταση.

Το περίπτερο ενημέρωσης θα βρίσκεται πλησίον της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και θα λειτουργεί και αύριο Τρίτη 25 Νοεμβρίου από 10:00-20:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00-14:00.

Οι άνθρωποι του ξενώνα καλούν τις ενδιαφερόμενες να απευθύνονται στον ξενώνα στο τηλέφωνο 801-11-16000.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook