Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή κατοίκων και παραγωγών αγροτικών προϊόντων πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο που πέρασε, οι εκδηλώσεις για το αγροδιατροφικό σύστημα που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, σε Βενεράτο, Άγιο Μύρωνα και Προφήτη Ηλία.

Στις ενημερωτικές συναντήσεις αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν,την κτηνοτροφική και φυτική παραγωγή, την καινοτομία και τις εξαγωγές .

Παράλληλα αναδείχτηκαν και τα οφέλη που θα προκύψουν για την αγροτική οικονομία από την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων με την ανάδειξη, προβολή, προώθηση και υποστήριξή τους.

Εκπρόσωποι του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ ,καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων, απάντησαν σε ερωτήσεις παραγωγών, εμπόρων τοπικών προϊόντων κ.α που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εσπερίδες, για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η αύξηση και η βελτίωση της παραγωγής κι η ενίσχυση των εξαγωγών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης ,ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων αναφέροντας ότι θα συνεχιστούν και σε άλλες τοπικές κοινότητες.

Στόχος της Δημοτικής αρχής, τόνισε ο αντιδήμαρχος, είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα και η ώθηση προς τη δημιουργία, την παραγωγικότητα και την καινοτομία για να ενισχυθεί το εισόδημα των κατοίκων της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook