Με απόλυτη επιτυχία και με τη μαζική προσέλευση κόσμου αλλά και συμμετεχόντων στέφθηκε η διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου Μεσαράς, σήμερα Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 που διοργάνωσαν 50 και πλέον φορείς της Μεσαράς και οι φορείς που συμμετέχουν στο Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» για την προώθηση του μηνύματος για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και την ενίσχυση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας.

Το παρόν έδωσαν περισσότεροι από 500 επισκέπτες, κάτοικοι και αθλητές ποδηλάτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι «αγκάλιασαν» τη δράση και έτρεξαν τη μικρή διαδρομή των 20 χλμ και τη μεγάλη διαδρομή των 75 χλμ , διαδίδοντας το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια» και απολαμβάνοντας τη μαγευτική φύση της Μεσαράς. Η Μεσαρά έστειλε ένα μήνυμα εθελοντισμού, πολιτισμού και κοινωνικής ευθύνης.

Στην διοργάνωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, οι Παρολυμπιονίκες του Σωματείου «Τάλως» Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, ο Παρολυμπιονίκης και και Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία ν. Κρήτης «Το Μέλλον» Μανώλης Στεφανουδάκης, ο Ομοσπονδιακός Προπονητης Ποδηλασίας Γιώργος Βαρβεράκης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΥΠΡΟΤΑ και Γενικός Γραμματέας στο Σωματείο «Τάλως» Μανώλης Μαράκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση και πιο συγκεκριμένα τα «Super Market Χαλκιαδάκης», το «Νερό Ζαρός», το «Νερό Ρούβας», ο Μιχάλης Ματαλιωτάτκης «Mataliotis Bikes», αλλά και άλλοι προμηθευτές και πολίτες της περιοχής όπως τα «Αρτοποιεία Τσικνάκη», τα «Αρτοποιεία Αρχοντικό», τα «Αρτοποιεία Φανουράκη Γαλιανός Φούρνος», τα «Αρτοποιεία Κουνδουράκης», τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Τσικνάκης» το Οπωροπωλείο Φ. Ζαχαριουδάκη», το «Οπωροπωλείο Χαλκιαδάκη», τα «Αναψυκτικά Εσπερίς» και ο Σύλλογος Γυναικών «Πομπιανές Δημιουργίες», οι «Δίδυμοι», το Κρεοπωλείο «Γιώργος Τσακιράκης».. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας και του Δήμου Φαιστού.

Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων ευχαρίστησαν ολα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα , τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά που στήριξαν τη διοργάνωση.

Όπως δήλωσε ο κ. Λ. Αυγενάκης: «Η σημερινή διοργάνωση είναι μόνο η συνέχεια στις δράσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη. Όλοι μαζί, οι Μεσαρίτες, το forum «οδηγούμε με ασφάλεια», φορείς από το Ηράκλειο την Μεσαρά και ολόκληρη την Κρήτη αποδεικνύουμε πως στόχος μας είναι η Κρήτη να χάσει τη θλιβερή πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα. Συνεχίζουμε όλοι μαζί προκειμένου να κινητοποιήσουμε τον καθένα και την καθεμιά για ασφαλή οδήγηση. Παράλληλα στηρίζουμε το πολύ σημαντικό έργο και τη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ατόμων με Αναπηρία Πόμπιας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές, σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση στον τόπο μας, και βέβαια σε όλους όσους αγωνίστηκαν. Ευχαριστώ από καρδιάς τους χορηγούς της διοργάνωσης και βέβαια τα έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα για τη συμβολή τους στην διάδοση του κοινωνικού μηνύματος.»

Ο κ. Σπύρος Καμπαξής από τους Ποδηλάτες Κρήτης τόνισε ότι: «Με χαρά συμμετείχαμε και εμείς ως Ποδηλάτες Κρήτης, εκπροσωπώντας στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς, μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη και φορείς της περιοχής μας. Συγχαρητήρια σε όλους όςους συμμετείχαν!»

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόστομος Περγιανάκης, από τον Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι: «Είναι πολύ θετικό που συμμετειχαν πολλοί φορείς της περιοχής μας, ιδιαίτερα από μια περιοχή που μαστίζεται από τα τροχαία. Αυτή η διοργάνωση δίνει μια ελπίδα. Εάν όλοι μας συμμορφωθούμε ενσυνείδητα στους κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς, αυτό θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις.»

Ο κ. Δημήτρης Φουστανάκης από το Σύλλογο Φίλων ΠΑΠΑΗΚ τόνισε ότι: «Στείλαμε ένα μήνυμα ασφαλούς οδήγησης στην περιοχή μας και παράλληλα στηρίξαμε το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρίας Πόμπιας. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν.»

Τσαντηράκη Ελένη, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης: «Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, ευχαριστώ θερμά όλους όσους συμμετείχαν και διοργάνωσαν την εκδήλωση αγάπης προς το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας.»

Μανώλης Στεφανουδάκης, Παρολυμπιονίκης, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον»: «Στην σημερινή κοινωνία που είχαμε την τύχη ή την ατυχία να ζούμε, την κοινωνία της ταχύτητας, της εξέλιξης, μα συγχρόνως της στασιμότητας και οπισθοδρόμησης, πράξεις και δραστηριότητες αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας φαντάζουν ως παραφροσύνη. Χαίρομαι λοιπόν όλως ιδιαιτέρως και ειλικρινώς συγχαίρω σχετικά με την διοργάνωση της ποδηλατοδρομίας, μιας απόδειξης πως ακόμη και σήμερα υπάρχει κατανόηση, ανταπόκριση, σκέψη και ανθρωπιά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνδιοργανωτές.»

Πάρις Επιτροπάκης, Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου ‘ΤΑΛΩΣ’: «Σήμερα η Μεσαρά έστειλε μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης, πολιτισμού! Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια. Συγχαρητήρια για τη ενίσχυση του Κένυρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ατομών με Αναπηρία Πόμπιας.»

Μανώλης Μαράκης, Αντιπρόεδρος ΕΣΥΠΡΟΤΑ: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές. Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στην σημερινή ποδηλατοδρομία. Όλοι μαζί στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και παράλληλα συνδράμουμε ουσιαστικά και στηρίζουμε το έργο του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας ατόμων με αναπηρία Πομπηίας.»

Η εκδήλωση για τη στήριξη του ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης) συνδιοργανώθηκε με τους Μεσσαρίτικους φορέις:

· Σύλλογος Φίλων Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας
· Πολιτικό Γραφείο Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη
· Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Τάλως»
· Σύλλογος ΑμεΑ ν. Κρήτης
· Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Περ. Τμήμα Μοιρών
· Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η.
· Ε.Π.Σ. Ηρακλείου
· Ποδοσφαιρική Ομάδα Ρούβα
· Ποδηλάτες Κρήτης
· Ομάδα Ποδηλατών Μεσσαράς «Ματαλλιώτης»
· Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος»
· Αθλητική Ένωση Μοιρών (ΑΕΜ)
· Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς
· Γυμναστική Ένωση Μεσσαράς (ΓΕΜ)
· Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μεσσαράς (ΓΑΣΜ)
· Critical Mass Heraklion
· Φίλαθλο Σωματείο «Ο Κόρακας»
· Παγκρήτιος Σκοπευτικός Σύλλογος
· Σκοπευτικός Αθλητικός Όμιλος \’\’Οι Κουρήτες\’\’
· Αθλητικός Όμιλος Ασημίου
· Αθλητικός Όμιλος Ζαρού
· Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών
· Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης
· Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών
· Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσσαράς «Η Φαιστός»
· Γυναικείος Συνεταιρισμός Γέργερης «Ιδαία Γη»
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αληθινής
· Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλι
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Δέκα
· Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρού
· Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας
· Πολιτιστικός Σύλλογος Κλίματος
· Πολιτιστικός Σύλλογος Κουσέ \’\’Μιχαήλ Κουρμούλης\’\’
· Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρών
· Πολιτιστικός Σύλλογος Μορονίου
· Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρών
· Πολιτιστικός Σύλλογος Φλαθιακών
· Πολιτιστικός Σύλλογος Χουστουλιανών
· Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής
· Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων
· Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγολιού
· Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς
· Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροκεφαλίου
· Επιμορφωτικός Σύλλογος Βαγιωνιάς
· Μορφωτικός Σύλλογος Ζαρού
· Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Μεσσαράς
· Εξωραϊστικός Σύλλογος Μητρόπολης \’\’Η Γόρτυνα\’\’
· Σύλλογος Επαγγελματιών Καλαμακίου

καθώς και από το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» οι φορείς:

– Αθλητικός Σύλλογος «Η Μεγαλόνησος», Παρολυμπιονίκης Γιώργος Καπελλάκης
– Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ηρακλείου Ερυθρός Σταυρός
– Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης
– Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου
– Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας
– Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης
– Σωματείο Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης
– Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου Κρήτης
– Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου
– Πρόσκοποι Ηρακλείου
– Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ.
– Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου «PALSO»
– Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Ηρακλείου
– ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε.
– Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου Α.Ε.
– ΟΙ Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. «Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη & Οικονομική Ιδιοτέλεια»
– Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ηρακλείου «HOPE= ΕΛΠΙΔΑ»
– Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και Εθελ. Αιμοδοτών
– Σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης
– Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης
– Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης
– Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών

– Επιστημονική Επαγγελματική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Ν. Ηρακλείου
– Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης
– ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας
– Οφθαλμολογική Εταιρεία Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook