Το ΠΑΣΟΚ μαζί με όλες τις δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης πορεύεται προς το προγραμματικό συνέδριο της Παράταξης τον Ιανουαρίου του 2015 , η οποία θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο που θα αντιμετωπίσει τον στείρο και αντικοινωνικό διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Χανίων συμπορεύεται με τις προσπάθειες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνέδριου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης για προσκλητήριο σύνθεσης και σύμπραξης των προοδευτικών κεντροαριστερών δυνάμεων που ξεκινά από το ΠΑΣΟΚ και εκτείνεται περά και πάνω από πρόσωπα και η οποία ζητά ένα νέο σχήμα για να αναγεννηθεί η Δημοκρατική Παράταξη , βάζοντας σε πρώτο πλάνο την πολιτική και την μεταμνημονιακή διαχείρηση της χώρας μας.
 
Ο πολιτικός χρόνος μέχρι τον Ιανουάριο θα είναι κρίσιμος και καθοριστικός. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάμε τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Είναι δυνάμεις που πηγάζουν από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας και πάντα έκαναν το εθνικό τους καθήκον όταν ήταν ενωμένες. 
 
Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλη και αισιοδοξώ ότι η ανταπόκριση θα είναι μεγάλη.
 
Για όσους δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν με θάρρος και γενναιοδωρία σε μια τόσο μεγάλη ευθύνη και δυναμική εξελικτική διαδικασία , απλά θα είναι απών από μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική ανατροπή. 
 
Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται σήμερα με κινήσεις εσωστρέφειας να προκαλεί αβεβαιότητα και αστάθεια. Ήταν και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας που είναι και προοδευτική αφού αγωνίστηκε με τόσο κόστος για την αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης. Η χώρα πρέπει να εκλέξει συναινετικά, το Φεβρουάριο, το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και εθνικό χρόνο για να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και να εφαρμόσει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.
 
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης έχουν θορυβήσει το Πολιτικό, Οικονομικό και Δημοσιογραφικό κατεστημένο και προσπαθούν να απαξιώσουν την μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως σήμερα . Είναι όλοι αυτοί που δεν θέλουν την παράταξη να είναι παρούσα την ώρα της πολιτικής δικαίωσης αυτής της προσπάθειας , η οποία κατά την προσωπική μου άποψη πλησιάζει.
 
Χρύσα Μακράκη Χαριτάκη  
Μέλος της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook