Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ υποβλήθηκε σε επέμβαση σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας για να αφαιρεθούν θραύσματα οδίβας από το στήθος του, όπως δήλωσε μία ιατρική πηγή στο Ρόιτερς.

Ο Σάλεχ είχε τραυματιστεί στην επίθεση με οβίδες που εξαπολύθηκε την Παρασκευή εναντίον του προεδρικού μεγάρου.

Εντωμεταξύ η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση θέλει να εμποδίσει την επιστροφή του στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός της.

Η νοσηλεία του Σάλεχ στη Σαουδική Αραβία «σηματοδοτεί για εμάς την αρχή του τέλους αυτού του τυραννικού και διεφθαρμένου καθεστώτος. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εμποδίσουμε την επιστροφή του» στην Υεμένη, δήλωσε ο Μοχάμεντ Κάχταν.

Η απουσία του Σάλεχ από τη χώρα έρχεται σε μία στιγμή που η κατάσταση είναι χαοτική μετά την αποτυχία της διαμεσολάβησης των χωρών του Κόλπου, που συνδέεται με την άρνηση του Σάλεχ να αποχωρήσει, για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση.

«Πολιτικά (ο πρόεδρος) έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Διατηρείται (στην εξουσία) με τη βία», πρόσθεσε ο Κάχταν επισημαίνοντας ότι «πολλές περιοχές δεν είναι υπό τον έλεγχο του Σάλεχ».

Ο Κάχταν δήλωσε εξάλλου ότι η αντιπολίτευση αναμένεται να συναντηθεί μέσα στην ημέρα με τον αμερικανό πρέσβη στη Σανάα και τον εκπρόσωπο της ΕΕ.

Νωρίτερα σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σανάα Τζέραλντ Φάιρσταϊν συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Υεμένης Αμπντ-Ράμπο Μανσούρ Χάντι οπότε και συμφώνησαν στην «ανάγκη συνεργασίας» με την αντιπολίτευση.

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με τον Αμπντ-Ράμπο, όμως η δυσκολία έγκειται στο στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε αν οι γιοι (του Σάλεχ) προτίθενται να του παραδώσουν την εξουσία», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook