Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Πέμπτη συμμετέχοντας έτσι την Πανελλαδική απεργία καλεί τους εμπόρους ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Οι πολιτικές μείωσης των εισοδημάτων, η παράλογη καταιγίδα των φόρων και η αποδόμηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έχουν δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ύφεση στην οικονομία και την αγορά.

Ο κλάδος του εμπορίου βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δεινή θέση με αφορμή τα συνεχή φοροεισπρακτικά μέτρα, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το στέγνωμα της ρευστότητας στην αγορά και την συνεχιζόμενη άρνηση των Τραπεζών να διαθέσουν κεφάλαια, αναχαιτίζοντας με αυτό τον τρόπο τις όποιες προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη.

Με αφορμή την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 που ψηφίζεται στις 27 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αποφάσισε την συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 και προτείνει στους εμπόρους και επιχειρηματίες της πόλης να συμμετάσχουν με κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Ζητάμε:

- Να σταματήσει η φοροληστεία σε βάρος των μικρεμπόρων και κατάργηση του 26% από το πρώτο ευρώ.

- Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι απειλές κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.

- Να παγώσουν τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο και τις τράπεζες.

- Να γίνει κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.  Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των κατασχέσεων για την πρώτη κατοικία.

- Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών  μέσων, τραπεζικών λογαριασμών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση.

- Καθορισμός αφορολογήτου ορίου 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

- Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμένου εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους «αντικειμενικών κριτηρίων» και «περαίωσης»

- Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. "