Οι συγγραφείς Νίκη Τρουλλινού και Αντώνης Καρτσάκης επανέρχονται φέτος δριμύτεροι με τις λογοτεχνικές τους περιπλανήσεις!

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, και κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, αναγνώσεις διηγημάτων και λογοτεχνικών εν γένει κειμένων για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9).

Όπως λένε οι ίδιοι οι συγγραφείς "Η συντροφιά μας παραμένει ανοιχτή και ελπίζουμε να μεγαλώσει. Προσβλέπουμε πάντα στις δικές σας παρεμβάσεις, σε προτάσεις κειμένων, στους τρόπους παρουσίασης, στην ενεργή εν γένει παρουσία σας, μέσα στο πνεύμα της ισοτιμίας και της κοινής επιθυμίας να χαρούμε καλά λογοτεχνικά κείμενα. Στόχος μας, όπως και πέρυσι, να παρουσιάσουμε χωρίς καμιά διάθεση ερμηνευτικής αυθεντίας αξιόλογα νεοελληνικά διηγήματα, να εστιάσουμε στα κείμενα και να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους σχόλια. Ο καθένας μπορεί να οικοδομεί τη δική του ανάγνωση με σεβασμό στις αναγνώσεις των άλλων και ο καθένας μπορεί να απολαμβάνει τη λογοτεχνία.

Εν τέλει, φιλοδοξούμε να ακολουθήσουμε μια κατ’ ουσίαν διαλογική και πλουραλιστική πορεία, που να αφήνει χώρο στον Άλλο, στο άλλο κείμενο, στην άλλη άποψη, στην άλλη ευαισθησία. Ο στόχος, να δείξουμε ότι η λογοτεχνία είναι ανάγνωσμα και αγώνισμα καθημερινό. όχι κομψό παιχνίδι για γλυκούς ονειροπόλους ή ματαιόσπουδους εστέτ. Να βοηθήσουμε να απολαμβάνει κανείς τις σημασίες και τη λογοτεχνικότητα των κειμένων. Να χαίρεται το διάβασμα και να μπορεί να βλέπει μέσω της λογοτεχνίας τις βαθύτερες συνέπειες των κοινωνικών φαινομένων πάνω στις ζωές των ανθρώπων.

Προτεινόμενα κείμενα των: Δημοσθένη Βουτυρά , Θράσο Καστανάκη, Γαλάτεια Καζαντζάκη, Στρατή Τσίρκα, Γιώργο Ιωάννου, Κώστα Ταχτσή, Αργύρη Χιόνη, Αλέξη Σεβαστάκη, Κώστα Βαλέτα, Δημήτρη Κολινιάτη...Ο κατάλογος παραμένει πάντα ανοιχτός..."

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.