Οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» ξεκινούν στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis του Ηρακλείου.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους υφυπουργούς Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιάννη Πλακιωτάκη. Διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης και το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης.

Για δύο μέρες θα παρουσιαστούν εισηγήσεις που αφορούν στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία, σε Καλές Πρακτικές συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, αλλά και σε επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης Καινοτόμων Επιχειρήσεών με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα είναι εκείνη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.), που ουσιαστικά αποτελούν τις πρώτες Κοινωνικές Επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Συμβουλές σε παλιούς και νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες θα δοθούν από ειδικούς (όπως νομικό, φοροτεχνικό και επιχειρηματικό σύμβουλο) στη διάρκεια Παράλληλου Εργαστηρίου, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν τόσο επιτυχημένες Πρακτικές, όσο και Καινοτόμες Ιδέες Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.topsa.akomm.gr/synedrio/programma.htm

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook