Ανοιχτή επιστολή στην οποία αναφέρονται στις πρόσφατες προσαγωγές μαθητών μετά την πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, συνέταξαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων.

Η επιστολή αναφέρει:

\”Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, βιώσαμε πρόσφατα την εμπειρία του πώς θεωρούν κάποια όργανα της Αστυνομικής Δύναμης Χανίων, ότι πρέπει να επιβάλουν την τάξη και να καταστέλουν πιθανές ταραχές.

Μετά το τέλος της πορείας της 17ης Νοεμβρίου, δύο μαθητές του σχολείου μας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων και σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους (που δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε) τους υπέβαλαν σε ανακριτική διαδικασία που μόνο σε εγκληματίες ταιριάζει. Χωρίς να απαγγελθεί συγκεκριμένη κατηγορία στους μαθητές, ούτε κατά την διάρκεια, ούτε μετά το συμβάν, τους κράτησαν στο τμήμα υποβάλλοντάς τους σε διαδικασίες που προσβάλλουν την προσωπικότητά τους.

Μη υπολογίζοντας το νεαρό της ηλικίας τους, άσκησαν σωματική και ψυχική πίεση που θα μπορούσε να οδηγήσει οποιοδήποτε παιδί σε βίαιη ενηλικίωση. Μπορεί αυτές οι πρακτικές να κινούνται στα “όρια της νομιμότητας”, όμως οι περιγραφές των παιδιών μας ωθούν να εκφράσουμε την αντίθεση μας σε τέτοιες ενέργειες από πλευράς πολιτείας.

Διαμαρτυρόμαστε και στα όποια όργανα του νόμου νομίζουν ότι ο σεβασμός στο κράτος και τους νόμους κερδίζεται με εκφοβισμό και επιβολή δύναμης με αυταρχικούς τρόπους. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους μαθητές και τις οικογένειές τους που ταλαιπωρήθηκαν και θα είμαστε δίπλα τους σε όποιο δίκαιο και νόμιμο αγώνα ακολουθήσουν.

Το Δοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του Β\’ Γενικού Λυκείου Χανίων\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook