Ο ναός του Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή και ο ναός του Αγίου Ονούφριου αποτελούν τις πρώτες σκέψεις-προτάσεις της δημοτικής παράταξης του Ηρακλείου «Ενεργοί Πολίτες» για το πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» αναφορικά με την χρηματοδότηση των Διατηρητέων κτιρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του Ηλία Λυγερού:

«Στις 10/11/2014 το ΥΠΕΚΑ με κωδικό πρόσκλησης ΚΧ1/2014 καλεί Δήμους, Περιφέρειες και Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για υποβολή προτάσεων για την χρηματοδότηση της απόκτησης Διατηρητέων Κτιρίων προκείμενου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του άξονα 4 .

Οι σχετικές προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15-12-2014 στα ειδικά έντυπα ηλεκτρονικά.

Στην πόλη μας υπάρχει ένα πλήθος από διατηρητέα κτίρια για τα οποία ο δήμος θα μπορούσε να υποβάλει μία πρόταση ένταξης.

Μία πρώτη σκέψη για πρόταση είναι :
Ναός Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή. Ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΒΔ 21-2-1947 ΦΕΚ 18-3-1947) Χρονολογία κατασκευής 1271 (δηλαδή 743 ετών). O Δήμος και παλαιότερα είχε ενδιαφερθεί για την αγορά του συγκεκριμένου ναού.
Ο ναός του Αγίου Ονούφριου, ορθόδοξος, που βρίσκεται εγκλωβισμένος στους οδούς Τσικριτζή και 1866 .

Με την πρόταση μας αυτή ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου να εγκρίνει την σύνταξη και κατάθεση πρότασης στο παραπάνω πρόγραμμα από τις υπηρεσίες του Δήμου».

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook