Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου απευθύνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, οι οποίοι καλούν τους πολίτες στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 10.30 πμ.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων αναφέρεται:

\”Οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.Οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009. Κάθε πέρυσι και καλύτερα με την κρατική χρηματοδότηση αφού οι δαπάνες σύμφωνα με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ κατρακυλάνε χρόνο με το χρόνο στο 6% του ΑΕΠ.

Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενές σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ δεσμεύσεις (καταργήσεις χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων).33.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις.

Οι Υπουργοί της Υγείας απέστειλαν αίτημα για 2.900 προσλήψεις στους συναρμόδιους Υπουργούς. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα προσληφθούν σε ενάμιση χρόνο.

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου συνεχίζει να χειροτερεύει συνεχώς. Το πάγωμα των προσλήψεων λόγω του μνημονίου έχει μειώσει κατά 30% τον αριθμό του προσωπικού τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ εκτός από τις συνταξιοδοτήσεις υπάρχουν και αθρόες αποσπάσεις εργαζομένων προς άλλα Νοσοκομεία, κυρίως του Ηρακλείου.

Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην πλήρη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου σε όλες τις υπηρεσίες (ιατρική, νοσηλευτική, διοικητική , τεχνική) και οδηγεί στη σύνταξη παράνομων και εξαντλητικών προγραμμάτων εργασίας.

Αποτέλεσμα της μείωσης του προσωπικού είναι να μένουν μεγάλα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου σε όλες τις ειδικότητες, να έχει συρρικνωθεί η συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου και να κλείνουν περιοδικά κλινικές όπως η Παιδιατρική.

Ακόμη λόγω της μονομερούς μετακίνησης ιατρού ΩΡΛ προς το Νοσοκομείο Ιεράπετρας αντιμετωπίζει προβλήματα και η ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου. Επίσης η θέση του επικουρικού ιατρού στη χειρουργική κλινική δεν έχει καλυφθεί δύο μήνες μετά και είναι αμφίβολο αν καλυφθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ο αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Πλακιωτάκης υποσχέθηκαν 13 θέσεις επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου συνολικά και 7 θέσεις μόνο για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Για το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό υποσχέθηκαν άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων. Δύο μήνες μετά καμιά προκήρυξη δεν προχωρήσει βγει ακόμα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αντί 13 θα προκηρυχθούν μόνο 5 θέσεις για το νομό Λασιθίου και αντί 7 θα προκηρυχθούν μόνο 3 θέσεις επικουρικών ιατρών για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο! Κοροϊδία απέναντι σε μια κοινωνία που στις 10 Οκτωβρίου έδειξε στη μεγάλη συγκέντρωση του Αγ. Νικολάου ότι στηρίζει το ΓΝΑΝ και διεκδικεί καλύτερες συνθήκες περίθλαψης.

Είναι φανερό ότι – όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, δεν θα σταματήσουν την καταστροφική πολιτική, αν δεν τους ανατρέψουμε.

Η Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός. Να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν. Πρέπει να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική Κυβέρνησης και Τρόικας, καθώς θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιδραστικά μέτρα το επόμενο διάστημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/11/14 ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ

Η κοινή απεργία πρέπει να αποτελέσει για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, μια ευκαιρία για μετατροπή της δικαιολογημένης οργής και αγανάκτησής τους σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook