Ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης:

\”Σε λίγες ημέρες ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του κράτους για τον νέο χρόνο με λιγότερα χρήματα για την παιδεία, με μικρότερες συντάξεις με εξανέμιση του εφάπαξ, με λιγότερες δαπάνες για την υγεία και με αύξηση των φόρο-επιβαρύνσεων, ενώ παράλληλα προωθείται το νέο μισθολόγιο του δημοσίου με ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών μας.

Απέναντι σε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24-ωρη απεργία για την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014.

Αρκετοί συνάδελφοι συχνά διαμαρτύρονται ότι δεν πετυχαίνουμε κάτι με «άλλη μια» 24ωρη απεργία. Προφανώς και ισχύει κάτι τέτοιο με απεργίες που η συμμετοχή τους δε ξεπερνά το 10%.

Είναι όμως πέρα από κάθε αμφιβολία το γεγονός ότι πολλά μπορούν να ανατραπούν ή έστω να αναθεωρηθούν με μια απεργία του 50%. Πόσο μάλλον του 80%!

Αυτό ακριβώς φοβούνται οι κυβερνώντες γι αυτό και ανάμεσα στα μέτρα που προωθούν είναι και ο δραστικός περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών!

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι αυτό που φοβούνται όλες οι κυβερνήσεις, ακόμα και σήμερα που το συνδικαλιστικό κίνημα προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, είναι η μαζικότητα του!

Ας μη ξεχνάμε ότι ήταν η μαζικότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην αξιολόγηση που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Παρά τον εκβιασμό για πειθαρχικές διώξεις αντισταθήκαμε μαζικά και περάσαμε το μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε!

Ωστόσο, πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να απεργήσουν γιατί δεν έχουν τα οικονομικά περιθώρια να το κάνουν. Αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Και απόλυτα κατανοητό επίσης.

Άλλωστε η απεργία είναι δικαίωμα του κάθε συναδέλφου αλλά και καθαρά προσωπική του επιλογή.

Πρέπει όμως να γίνει εξίσου κατανοητό, ότι αν εμείς που θιγόμαστε από την κρίση της τελευταίας πενταετίας, δεν πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια, μην περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλοςγια μας.

Μην περιμένουμε να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Όσο εξακολουθούμε να περνάμε το μήνυμα ότι ακόμα αντέχουμε, τόσο θα βαθαίνει η κρίση, θα εξαθλιώνεται το επίπεδο διαβίωσης μας, θα τσαλακώνεται η αξιοπρέπειά μας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στον αγώνα για την επιβίωσης αλλά και την ευημερία, η κάθε απώλεια βαραίνει δραματικά. Χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ, η συμμετοχή του καθενός από μας.

Η απεργία της Πέμπτης δεν είναι τίποτα άλλο από μια ευκαιρία. Ένα ραντεβού. Μια στοχευμένη προσπάθεια να συντονιστούμε όλοι μαζί και αθροιστικά να υψώσουμε το ανάστημα μας.

Για να δείξουμε το μπόι μας. Αυτό που ιστορικά όσες φορές το καταφέραμε γυρίσαμε σελίδες στην Ιστορίας μας. Είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος που έχουμε για να εκφράσουμε όσο δυνατά εμείς θέλουμε τη διαμαρτυρία μας. Και αυτό θα κριθεί από τη δικιά μας συμμετοχή. Τη δικιά μας παρουσία στο κοινό μας ραντεβού.

Σεβόμενοι την επιλογή του κάθε συναδέλφου, καλούμε όλους όσους απεργήσουν, να παραβρεθούν στο Εργατικό Κέντρο, την Πέμπτη στις 10:30.

Καλούμε επίσης όσους συναδέλφους δεν απεργήσουν, να τιμήσουν αυτούς που απεργούν και να δείξουν τη διαμαρτυρία τους έστω και μέσα από το χώρο εργασίας τους εκφράζοντας έτσι στο ελάχιστο την αλληλεγγύη τους σε αυτούς που απεργούν.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι τους καρπούς των αγώνων στο τέλος όλοι τους γεύονται!

Αρκετά ταπεινωθήκαμε, γονατίσαμε, απογοητευτήκαμε. Την Πέμπτη το πρωί, όπου κι αν βρισκόμαστε, ας δείξουμε όλοι την αξιοπρέπεια μας! Εμείς πάντως θα σας περιμένουμε στο γνωστό μας ραντεβού!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook