Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού φοιτητή, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, μήνυμα με απειλητικό περιεχόμενο για το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο οποίο φοιτούσε.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αφορούσε στις παραπάνω απειλές από χρήστη του διαδικτύου.

Από τη στοχευμένη ψηφιακή αστυνομική έρευνα στο κοινωνικό δίκτυο, διαπιστώθηκε ότι σε διαδικτυακή ομάδα – γκρουπ φοιτητών του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, που βρίσκεται στην Αττική, υπήρχε αναρτημένο μήνυμα από άγνωστο χρήστη, στο οποίο διατύπωνε δημόσια ότι θα προβεί στη διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παρανόμων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων, εντός του ανωτέρω Ιδρύματος, ενώ οι απειλές ήταν στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών του εξωτερικού.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε ότι το επίμαχο μήνυμα το είχε αναρτήσει ο 21χρονος φοιτητής, ο οποίος εντοπίστηκε και εξεταζόμενος αποδέχθηκε ότι είχε αναρτήσει τις απειλές, πλην όμως ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τις πραγματοποιήσει.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αυτή θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 210-647 69 59
• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERKID

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook