Στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αποκόρωνα και με σύνθημα η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ… ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ, ο Δήμαρχος Αποκόρωνα κύριος Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος/ Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Αποκόρωνα.

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αποκορώνου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Χανίων.

Κύριος στόχος της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, είναι η κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών καθώς και η ευαισθητοποίηση της Κοινωνία του Αποκόρωνα με σχετικές δράσεις, ομιλίες, ενημερωτικές καμπάνιες και άλλα δρώμενα, πάντα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς κ.α .

Σε συνέχεια των ανωτέρω και για την ενίσχυση της ΔημοτικήςΤράπεζας Αίματος, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αποκόρωνα ανακοινώνει την διοργάνωση ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΜΟΥ από 9 π.μ. – 2μ.μ.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος θα εφοδιαστούν με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Η αιμοδοσία είναι ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται…. ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ

Για πληροφορίες σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία καθώς και για τις σχετικές δράσεις της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ μπορείτε να επικοινωνείτε με την κυρία Μπενάκη Αργυρώ τηλ: 6978268265

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook