Πρώτη ενημέρωση Τρίτη 19:57

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης.

Ο κ.Ινιωτάκης παρελήφθη από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, από την οδό Επιμενίδου, αιμόφυρτος καθώς δέχτηκε δολοφονική επίθεση απο αγνώστους οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 7 το απόγευμα, όταν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου πήγε στην οδό Επιμενίδου και μόλις κατέβηκε απο το αυτοκίνητο, οι άγνωστοι δράστες του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα με λοστό.

Στην συνέχεια ετράπησαν σε φυγή, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο, ενώ στο σημείο δεν υπήρχαν μάρτυρες. 

Ο κ.Ινιωτάκης κατάφερε να περπατήσει μέχρι παρακείμενο κατάστημα και να ζητήσει βοήθεια.

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου διεκομίσθη στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία,χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αντιδήμαρχος φέρει κατάγματα σε γνάθο και ζηγωματικά,και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τις επόμενες ημέρες από τους γναθοχειρουργούς του Νοσοκομείου Μαστοράκη και Λογοθέτη.

Η σφοδρή επίθεση που δέχτηκε πριν λίγες ώρες δεν του επιτρέπει να καταθέσει στις αστυνομικές αρχές

Στο Νοσοκομείο έσπευσαν ο Δήμαρχος κ.Λαμπρινός, αντιδήμαρχοι, συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι του Πέτρου Ινιωτάκη.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο μετέβη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ενώ απο την αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου 

«Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ,εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Η παράταξη "Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες"

"Τα μέλη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν απερίφραστα την πράξη βίας κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ.Πέτρου Ινιωτάκη.
Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον αντιδήμαρχο και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Για το Ηράκλειο -Ανοιχτοι Ορίζοντες
ο επικεφαλής Γιάννης Κουράκης"

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης


«Καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση»
Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της.»

"Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών"


"Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του ΤΕΕ –ΤΑΚ καταδικάζει την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου και δηλώνει τη συμπαράσταση της στον Αντιδήμαρχο απέναντι στο φανατισμό, τα συμφέροντα και τους εγκληματίες που είχαν στόχο τη ζωή του και τον εκφοβισμό όλων μας.
Αντιδήμαρχε σου ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντα σου."

Απόστολος Λουλουδάκης, Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Χερσονήσου

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση προς τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Πέτρο Ινιωτάκη. Η ενέργεια αυτή αμαυρώνει την ιστορία της πόλης και αποδεικνύει περίτρανα τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο κινήθηκε η πολιτική ζωή του τόπου μας τα τελευταία χρόνια. Απαιτούμε η αστυνομία ΑΜΕΣΑ να διαλευκάνει την υπόθεση και να πέσουν οι μάσκες. Οι δημοκρατικοί πολίτες του Ηρακλείου πρέπει να αντιδράσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η Δημοκρατία δεν απειλείται από τον υπόκοσμο και τους προστάτες του. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο φίλο μου Πέτρο Ινιωτάκη. Από αύριο το πρωί ο αγώνας μας για κάθαρση του δημόσιου βίου, για δημοκρατία και για την πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας θα είναι πιο δυνατός και χωρίς εκπτώσεις."

Δημοτικός Σύμβουλος Αριστείδης Αθανασάκης

«Γρήγορη ανάρρωση στον Πέτρο» εύχεται μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τους «Ενεργούς Πολίτες» Αριστείδης Αθανασάκης, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.
Παράλληλα ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις