Το πρακτορείο Dow Jones Newswires επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο υποστηρίζει ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας που θα απαιτεί συμμετοχή ύψους περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα των πιστωτών της χώρας.

H εφημερίδα Welt am Sonntag σε σημερινή της δημοσίευση (χθεσινή προδημοσίευση) επικαλείται έγγραφο του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας που φέρεται να εστάλη σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο θα προτείνει επιμήκυνση όλων των υπαρχόντων ελληνικών ομολόγων για επτά χρόνια. (Διαβάστε αναλυτικά: Welt am Sonntag: To πλάνο Σόιμπλε για τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας)

Tο έγγραφο που φέρει τον τίτλο «Non paper on Greek PSI» αναφέρει ότι το νέο τριετές πρόγραμμα στήριξης που θα ισχύσει από το 2012 έως το 2014 πρέπει να συνοδευτεί από μια «εθελοντική ανταλλαγή των υπαρχόντων ομολόγων με νέα ομόλογα παρατεταμένης χρονικής διάρκειας, επτά ετών.

Στόχος είναι να συμφωνήσουν οι επενδυτές οικειοθελώς στην ανταλλαγή των παλαιών με νέα ομόλογα. Το έγγραφό του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι επί της αρχής είναι δυνατόν να δομηθεί μια αναδιάρθρωση χρέους κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην προκληθεί «μη εξυπηρέτηση των αρχικών ομολόγων» (default) ή «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή ενεργοποίηση των πιστωτικών ασφαλίστρων (CDS).

newscode.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook