Οριακή αύξηση της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης παρατηρείται στο Ηράκλειο με τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων να ευελπιστούν ότι η σαιζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο.
Μετά την περυσινή καταστροφική χρονιά κατά την διάρκεια της οποίας η πτώση άγγιξε το 70% φέτος το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι εμφανώς πιο ελπιδοφόρο.
Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου ανάπτυξης η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο Δήμο Ηρακλείου είναι 1.050 ευρώ το λίτρο, με τους καταναλωτές να εκμεταλλεύονται την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης προχωρώντας -με μέτρο λόγω και της συγκυρίας- στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης. 
Σίγουρα οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης έχουν και φέτος την τιμητική τους ωστόσο δεν μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με την επιδότηση πετρελαίου η τιμή πέφτει κάτω από το 1 ευρώ.
Η φετινή σαιζόν αποτελεί χρονιά στοίχημα για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων στην προσπάθειά τους να ορθοποδήσουν. Η βιωσιμότητα δεκάδων εξ αυτών απειλείται και η αύξηση της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης συνδράμει στην ανάταση του κλάδου.
Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook