-Μέχρι και τον Ανδρέα Παπανδρέου επιστράτευσε στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ατλαντίς. «Εγώ δεν φοβάμαι να το δηλώσω. Εμείς όλοι είμαστε παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ ανταποκρίθηκα, 3 Σεπτέμβρη του ’74, στο κάλεσμά του, 18 χρονών. Τότε τελείωνα το 6τάξιο Γυμνάσιο. Από τότε μας μίλαγε, αυτός ο πολιτικός που τόσο λάτρεψε η Κρήτη, και λάτρεψε και ο ίδιος τη Κρήτη, για τους συνεταιρισμούς», είπε στους εκπροσώπους των αγροτών που τον παρακολουθούσαν στην προσπάθειά του να πείσει για την ανάγκη ανασύσταση των αγροτικών συνεταιρισμών.
Αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν τυχαία η αιχμή του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ…

-Για «επανάσταση του αυτονόητου» έλεγε (και συνεχίζει να λέει) ο Γιώργος Παπανδρέου, «για επανάσταση στην αγροτική πολιτική» έκανε λόγο ο κ. Κουκουλόπουλος.
Τι έχει ακούσει αυτό το ξενοδοχείο…

-Η αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού και του Περιφερειάρχη Κρήτης έγινε αντιληπτή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κουκουλόπουλου. Μέλι έσταζε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που μιλούσε για τον κ. Αρναουτάκη. Πιο συγκρατημένος μου φάνηκε ο Περιφερειάρχης….

-Και όχι μόνο όμως. Καλά λόγια επιφύλασσε ο αναπληρωτής Υπουργός και για το έργο που έχει επιτελέσει η κ. Θεανώ Βρέντζου.

-Μικρότερες των αναμενόμενων οι αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των αγροτών. Κάτι η ελπίδα για το νέο σχέδιο της αναθεωρημένης ΚΑΠ κάτι τα εκατομμύρια ευρώ που «σφύριζαν» πάνω από τα κεφάλια μας, μάλλον τελικά καθησύχασαν τους παρευρισκόμενους. Το σύντομο μέλλον όμως θα δείξει.

-Πολύ εύστοχες ωστόσο οι επισημάνσεις ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά από τον κ. Κουκουλόπουλο ούτε για τους μελισσοκόμους, ούτε για τους αγρότες γης, ούτε για τα θερμοκήπια (το 43% των καλλιεργειών βρίσκεται στη Κρήτη), ούτε για το ΦΠΑ των αγροτών.
Του χρόνου πάλι…

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook