Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, διαρρέουν φήμες  περί κατάργησης του ΕΛΚΕΘΕ προκαλώντας αναστάτωση όχι μόνο στους εργαζομένους στο Κέντρο αλλά και σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα.

Τα δημοσιεύματα που προέρχονται και από εφημερίδες και ηλεκτρονικά site της Κρήτης,  επικαλούνται ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πάγκαλος, ωστόσο σε αυτήν δεν γίνεται καμία αναφορά για το  ΕΛΚΕΘΕ.

Ενδεικτικά παρατίθεται απόσπασμα από δημοσίευμα εφημερίδας στην οποία αναφέρεται

«Άφωνη έχει αφήσει την επιστημονική κοινότητα η πρόταση της κυβέρνησης για κατάργηση-συγχώνευση του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ενός κέντρου με τεράστια εξειδίκευση και με επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας που χρόνια τώρα έχουν φέρει στο φως, μέσα από έρευνες, πολλά σημαντικά και πολύτιμα ευρήματα, την οποία προτείνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση 75 φορέων του Δημοσίου».

Το flashnews.gr επικοινώνησε με επιστημονικούς εκπροσώπους του Κέντρου στο Ηράκλειο και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μάλιστα χαρακτήρισαν σαν επιπόλαιους όσους βιάστηκαν να «κλείσουν» το Κέντρο χωρίς να επιβεβαιώσουν τα όποια δεδομένα τους οδήγησαν στη λανθασμένη αυτή πληροφορία.