Τελευταία ενημέρωση 14:50

Την επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους φορείς της Κρήτης:

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

«Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ,εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

O Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

"Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη ,αλλά και κάθε μορφής βίας.

Τέτοιες πράξεις απ’ όπου και αν προέρχονται θυμίζουν άλλες εποχές και είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του λαού. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Πέτρο Ινιωτάκη ,όπως και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ."

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη χθεσινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε με την δολοφονική επίθεση στο μέλος του και αντιδήμαρχο Ηρακλείου, κ. Πέτρο Ινιωτάκη, και εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει ομόφωνα την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από άγνωστους δράστες, το μέλος του και αντιδήμαρχος, Πέτρος Ινιωτάκης.

Ζητά από την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών, που χτύπησαν στο κέντρο της πόλης στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την ομόθυμη συμπαράστασή του στον Πέτρο Ινιωτάκη και στέκεται στο πλευρό του, αλλά και της οικογένειάς του, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Στο Ηράκλειο απαιτείται να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων και τούτο επιβάλει την επαναλειτουργία αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης».

Η ΠΕΔ Κρήτης

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης καταδικάζει την άνανδρη δολοφονική επίθεση κατά του μέλους του και αντιδημάρχου Ηρακλείου, κ. Πέτρου Ινιωτάκη, και ζητά την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Εύχεται ταχεία ανάρρωση στον κ. Ινιωτάκη και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του».

Η παράταξη "Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες"

"Τα μέλη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν απερίφραστα την πράξη βίας κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ.Πέτρου Ινιωτάκη.

Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον αντιδήμαρχο και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Για το Ηράκλειο -Ανοιχτοι Ορίζοντες
ο επικεφαλής Γιάννης Κουράκης"

Η παράταξη "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες"

"Οι “Ενεργοί Πολίτες” καταδικάζουν απερίφραστα την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές ο επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Λυγερός εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για το συμβάν και την συμπαράστασή του στον αντιδήμαρχο."

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης

«Καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση»
Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της.»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης

Τη συμπαράσταση σου στον Πέτρο Ινιωτάκη εξέφρασε ο Μάξιμος Σενετάκης. Ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, το απόγευμα της Τετάρτης, επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους και προέβη στη παρακάτω δήλωση:

"Η εικόνα ενός νέου ανθρώπου κτυπημένου στο κεφάλι από αγνώστους είναι σοκαριστική! Η σκέψη δε ότι αυτό μπορεί να συνέβη επειδή θέλησε να ασκήσει τα καθήκοντα του και να εφαρμόσει την πολιτική του, είναι ανατριχιαστική!

Είναι αδιανόητο στην πόλη μας οι όποιες διαφορές να επιλύονται με τη λογική του νόμου της Μαφίας.

Η απερίφραστη καταδίκη τέτοιων φαινομένων από τους εκπροσώπους της κοινωνίας και τους φορείς της Πολιτείας, είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Αλλά δεν αρκεί. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικαστούν πρωτίστως στη συνείδηση της κοινωνίας μας. Είναι συνεπώς και χρέος κάθε πολίτη να τα καταδικάσει."

Η "Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών"

"Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του ΤΕΕ –ΤΑΚ καταδικάζει την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου και δηλώνει τη συμπαράσταση της στον Αντιδήμαρχο απέναντι στο φανατισμό, τα συμφέροντα και τους εγκληματίες που είχαν στόχο τη ζωή του και τον εκφοβισμό όλων μας.

Αντιδήμαρχε σου ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντα σου."

Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠ Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης

"Πέτρο, μας ενώνει μια φιλία και ένα αγώνας απο τα φοιτητικά μας χρόνια στα Χανιά, πάντα σε θυμάμαι οραματιστή και διεκδικητικό, αγωνιστή και μαχητικό, συνεπή και συγκροτημένο.
Ουδέποτε υπήρξες οσφυοκάμπτης και ραγιάς στα κελεύσματα του συστήματος.
Είναι λοιπόν, όλες αυτές οι αρετές σου που φόβισαν το κατεστημένο και στο πρόσωπο σου προσπάθησαν να καταστείλουν τα νέα ήθη και την νέα αντίληψη που εσυ και οι συνεργάτες σου κάνετε πράξη στον Δήμο Ηρακλείου.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η άνανδρη επίθεση αποτελεί το κύκνειο άσμα ενός σαθρού συστήματος που αποχαιρετά με πάταγο την νέα πολιτική σκηνή που διαμορφώνεται.
Φίλε μου, ευχές για περαστικά και ταχεία ανάρρωση, καλή δύναμη στην Χαρούλα και στα παιδιά.
Μιχάλης Βλαχάκης
Πρόεδρος ΔΟΚΟΙΠΠ - Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.¨"

Το Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Χερσονήσου Απόστολος Λουλουδάκης

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση προς τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Πέτρο Ινιωτάκη. Η ενέργεια αυτή αμαυρώνει την ιστορία της πόλης και αποδεικνύει περίτρανα τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο κινήθηκε η πολιτική ζωή του τόπου μας τα τελευταία χρόνια. Απαιτούμε η αστυνομία ΑΜΕΣΑ να διαλευκάνει την υπόθεση και να πέσουν οι μάσκες.

Οι δημοκρατικοί πολίτες του Ηρακλείου πρέπει να αντιδράσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η Δημοκρατία δεν απειλείται από τον υπόκοσμο και τους προστάτες του. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο φίλο μου Πέτρο Ινιωτάκη.

Από αύριο το πρωί ο αγώνας μας για κάθαρση του δημόσιου βίου, για δημοκρατία και για την πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας θα είναι πιο δυνατός και χωρίς εκπτώσεις."

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αριστείδης Αθανασάκης

«Γρήγορη ανάρρωση στον Πέτρο» εύχεται μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τους «Ενεργούς Πολίτες» Αριστείδης Αθανασάκης, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Παράλληλα ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης

"Άνανδρη και δολοφονική ή επίθεση που δέχτηκε εχθές το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και εύχομαι στο φίλο Πέτρο καλή ανάρρωση."

Οι "Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης"

"Η ΑΜΑΚ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά της ζωής του που δέχτηκε ο συνάδελφος Πέτρος Ινιωτάκης από αγνώστους χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Η βία κι ο εκφοβισμός δεν είναι ανεκτά σε δημοκρατικές κοινωνίες. Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση."

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέκτηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντα του.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους αυτούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και πόλωσης της κοινωνίας, ότι δεν θα βρουν απέναντι τους μόνο εμάς αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των Δημοκρατικών θεσμών και είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει το συντομότερο δυνατό την υπόθεση".

Η ΟΕΒΕΝΗ

"Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. εκφράζει την συμπαράστασή της στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη και καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη και ύπουλη επίθεση που δέχθηκε χθες Τρίτη, σε κεντρικό σημείο της πόλης μας.

Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών.

Είναι χρέος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά."

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης

"Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, καταδικάζουν, την άνανδρη και έξω από κάθε λογική δολοφονική επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Αυτή η πράξη βίας και φανατισμού εναντίον του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, εναντίον της Αυτοδιοίκησης, πράξη που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εκφρασμένες αρχές όσων πιστεύουν στην αναγκαιότητα της θεσμικής Τοπικής Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Ευθύνης, δεν μπορεί παρά να βρεί απέναντι της μια καθολική και σταθερή θέση από το σύνολο της Κοινωνίας, την απόρριψη και απομόνωση όσων επιδιώκουν να επιφέρουν κατευθυνόμενο φόβο στην εκφορά δημοσίου λόγου, στην λειτουργία θεσμών όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ίδια την Κοινωνία των Πολιτών.

Ευχόμαστε στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη, περαστικά, γρήγορη ανάρρωση και η Ελληνική Αστυνομία να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες."

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης

Το πλήρη αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε: «Σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και εγώ προσωπικά, καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Εκφράζουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, δηλώνουμε αλληλέγγυοι, στο πλευρό του Πέτρου Ινιωτάκη και ευχόμαστε στον καλό φίλο και συνάδελφο ταχύτατη ανάρρωση.

Είμαστε δε απόλυτα βέβαιοι, ότι η αστυνομία θα εξιχνιάσει το συντομότερο δυνατόν την υπόθεση».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης

"Το Επιμελητήριο Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και ύπουλη επίθεση που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης.

Τέτοιες πράξεις περιορίζουν την ελεύθερη βούληση και τη δημοκρατία των πολιτών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του."

Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης

"Eκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας, κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε την δολοφονική και άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Ηρακλείου και συντοπίτη μας Πέτρου Ινιωτάκη.

Ως Δήμαρχος είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός σε ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης, ένα ενεργό πολίτη του τόπου μας και εύχομαι στον φίλο και συντοπίτη μου Πέτρο ταχεία ανάρρωση, να επιστρέψει γερός και δυνατός στην οικογένεια του και να συνεχίσει απρόσκοπτα το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει.

Η Πολιτεία τέλος οφείλει άμεσα να εξιχνιάσει την υπόθεση και όποιοι εμπλέκονται στο γεγονός να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη ."

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης

"Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την ΑΝΑΝΔΡΗ και ΥΠΟΥΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του Πέτρου Ινιωτάκη, Αντιδημάρχου Ηρακλείου και τέως Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ και την καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Η δολοφονική επίθεση παραπέμπει ευθέως σε μαφιόζικες πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος που θρέφεται από σκοτεινά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί. Συμφέροντα που απειλούνται από τη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής και της δράσης του Πέτρου Ινιωτάκη. Είναι χρέος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να βρεθούν οι δράστες κι οι ηθικοί αυτουργοί τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Χρέος απέναντι στην κοινωνία του νησιού και στη Δημοκρατία μας που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την εποχή.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ και ο τεχνικός κόσμος της Ανατολικής Κρήτης, συγκλονισμένος απ’ την είδηση της επίθεσης, εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο Πέτρο, ένα γνήσιο μαχητή της ζωής και της δημοκρατίας για να επιστρέψει σύντομα ξανά με την ορμή που τον διακρίνει στην πρώτη γραμμή, εκεί όπου οι πολίτες του Ηρακλείου τον ανέδειξαν. "

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ηρακλείου

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου Ινιωτάκη Πέτρου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά του, στα καθήκοντά του με νέες δυνάμεις.

Συντυχάκης Μανώλης
Κασαπάκης Μιχάλης"

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου

"Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ηρακλείου καταδικάζει κατηγορηματικά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Hρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης.

Ο δημοκρατικός λαός του Ηρακλείου δεν θα ανεχθεί τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες. Η άθλια αυτή πράξη, από όπου και αν προέρχεται, δεν πρόκειται να αναστείλει το έργο της δημοτικής αρχής που αγωνίζεται για τη ευημερία της πόλης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ εύχεται στον Πέτρο ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στους δικούς του και στα καθήκοντα του."

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης.

Τέτοιες πράξεις βίας είναι καταδικαστέες και είμαι σίγουρος πως η έρευνα των αρμοδίων αρχών θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, για τον εντοπισμό των δραστών. Το σύνολο της κοινωνίας απορρίπτει τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.

Εύχομαι στον Πέτρο Ινιωτάκη δύναμη, καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του."

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης

"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Βία και τις άνανδρες επιθέσεις από όπου κι αν προέρχονται.

Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη Πέτρο και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στα καθήκοντά του."

Οι "Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου"

"Το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης δέχτηκε δολοφονική επίθεση στο κέντρο της πόλης.

Το μαφιόζικου τύπου χτύπημα, παραπέμπει σε σκοτεινούς κύκλους, σε θύλακες ανομίας και εγκληματικότητας που θέλουν να κρατούν την πόλη και την κοινωνία σε ομηρία!

Το αντίδοτο σε τέτοιου τύπου πρακτικές βρίσκεται στην αλληλεγγύη και το πολιτικό θάρρος πολιτικών και πολιτών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια εγκληματική πράξη και ευχόμαστε στον Πέτρο Ινιωτάκη πλήρη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντα που τον έταξε ο λαός του Ηρακλείου.

Εκφράζουμε την επιθυμία όλων, η αστυνομία να προβεί στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση δικαιοσύνης και για παραδειγματισμό."

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου καταδικάζει την άνανδρη, βάναυση και δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Είμαστε συγκλονισμένοι από την αγριότητα της απεχθούς εγκληματικής πράξης σε βάρος ενός στελέχους της Αυτοδιοίκησης και καταθέτουμε την έντονη αγωνία μας για την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στους οικείους του. Του ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Τέτοιου είδους προκλητικές επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν τις ελεύθερες δημοκρατικές φωνές, ούτε να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική και κοινωνική μας ζωή."

Η "Δύναμη Πολιτών"

"Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Δύναμη Πολιτών» εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναγωνιστή και Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Πρόκειται για μια ωμή πράξη βίας, που περιφρονεί τις ανθρώπινες αξίες και προσβάλλει κατάφωρα τα ιδανικά της κοινωνίας μας. Το χτύπημα σε ένα εκλεγμένο εκπρόσωπο του Δήμου είναι χτύπημα στον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Είναι ένα χτύπημα σε βάρος της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι η ακόμη πιο ισχυρή δέσμευση όλων μας στην απαρέγκλιτη συνέχιση του έργου που γίνεται στο Δήμο Ηρακλείου. Η πορεία της δημοτικής αρχής όχι μόνο δεν θα ανακοπεί, αντιθέτως, θα είναι σταθερή, συνεχής και προσηλωμένη προς τις προγραμματισμένες κατευθύνσεις, ταγμένη μόνο στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και του τόπου.

Ευχόμαστε στον συναγωνιστή μας Πέτρο Ινιωτάκη μια γρήγορη ανάρρωση και μια γρήγορη επιστροφή στις επάλξεις."

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

"O Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, κ. Πέτρου Ινιωτάκη.

Τέτοιες συμπεριφορές ναρκοθετούν τους δημοκρατικούς θεσμούς της κοινωνίας μας. Ταυτόχρονα, ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Ινιωτάκη να επανέλθει γρήγορα στις επάλξεις της δημόσιας ζωής αφενός και αφετέρου καλούμε τα αρμόδια Όργανα της Πολιτείας να επαγρυπνούν χωρίς καμιά ανοχή για την περιφρούρηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και των δημοκρατικών μας θεσμών όταν αυτά απειλούνται."

Ο Επικεφαλής της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Σέγκος

"Με συναισθήματα λύπης και αποτροπιασμού, σύσσωμη η Δημοτική μας ομάδα, καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση κατά του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη , στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Φαινόμενα σαν κι αυτό, αμαυρώνουν την πολιτική μας ζωή προσπαθώντας να την καταστήσουν… σκοτεινότερη και αναποτελεσματική για τον πολίτη, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Ευελπιστούμε οι προσπάθειες των αρμοδίων αρχών για την διαλεύκανση της υπόθεσης να φέρουν σύντομα αποτέλεσμα."

Η Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου

"Η Πρόεδρος κα. Φλουρή Ειρήνη και σύσσωμο το Συμβούλιο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου, καταδικάζουν απερίφραστα, την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ινιωτάκης Πέτρος.

Εύχονται σε αυτόν γρήγορη ανάρρωση, ώστε να γυρίσει το συντομότερο δυνατόν στα καθήκοντα του, ποιο δυνατός από ότι ήταν. Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά σε εκείνον και στην οικογένεια του, και του ευχόμαστε από εδώ και στο εξής, πάντα τα καλύτερα."

Ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρχανών – Αστερουσιών και εγώ προσωπικά καταδικάζουμε την άνανδρη και ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ινιωτάκης Πέτρος.

Είμαστε ενάντια σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις που προσβάλλουν την δημοκρατία και αμαυρώνουν την κοινωνία μας.

Στεκόμαστε δίπλα στον Αντιδήμαρχο και την οικογένειά του και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση ώστε να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει. "

Η Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη

"Η δολοφονική επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη δεν μπορεί παρά να βρει κάθε δημοκρατικό πολίτη αντίθετο.

Οι πρακτικές της βίας δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση στον αντιδήμαρχο και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό του."

Η Δημοτική Παράταξη Ηρακλείου "Άμεση Δημοκρατία"

"Σε μία πόλη με πλούσια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή ,ενέργειες όπως αυτή της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη είναι άκρως καταδικαστέες και προκαλούν τον αποτροπιασμό μας.

Αυτή η πόλη αξίζει να είναι υπόδειγμα ασφάλειας και ευνομίας, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Ινιωτάκη ταχεία ανάρρωση."

Ο Δήμαρχος Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση συμπαράστασης για τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Πέτρο Ινιωτάκη:
“Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση κατά της ζωής του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη. Είναι φανερό ότι πρόκειται για επίθεση συμφερόντων, που έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τη νέα Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά συμφέροντά τους.
Είμαι βέβαιος ότι αυτό το δυσάρεστο γεγονός αντί να αποθαρρύνει, αντιθέτως θα ενδυναμώσει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου.
Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον φίλο μου, Πέτρο, και του εύχομαι καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή”.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Αναφορικά με την επίθεση κατά της ζωής του, που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινωτάκης, το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου 2014:
Εκφράζουμε στον ίδιο και στη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου την αγανάκτηση και την απόλυτη συμπαράσταση μας για την άνανδρη επίθεση κατά της ζωής του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη. Για οποιοδήποτε λόγο και αν έγινε η επίθεση είναι καταδικαστέα και καθαρά αντιδημοκρατική.Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΚ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την μαφιόζικου τύπου, δολοφονική επίθεση κατά του Πέτρου Ινιωτάκη, Αντιδημάρχου Ηρακλείου, συναδέλφου Μηχανικού και τέως Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ και την καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.
Πρόκειται για μια ωμή πράξη βίας, που περιφρονεί τις ανθρώπινες αξίες και προσβάλλει κατάφωρα τα ιδανικά της κοινωνίας μας. Το χτύπημα σε ένα εκλεγμένο εκπρόσωπο του Δήμου είναι χτύπημα στον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.
Τέτοιες πράξεις απ’ όπου και αν προέρχονται, θυμίζουν άλλες εποχές και είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του λαού.
Ζητάμε από την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών και από τη Ελληνική Δικαιοσύνη την παραδειγματική τους τιμωρία.
Το ΤΕΕ/ΤΔΚ και σύσσωμος όλος ο τεχνικός κόσμος, συγκλονισμένος απ’ την είδηση της επίθεσης, εκφράζει την ομόθυμη συμπαράστασή του στον Πέτρο Ινιωτάκη και στέκεται στο πλευρό του, αλλά και της οικογένειάς του, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και του εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στα καθήκοντά του.

Η "Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών"

"Κι όμως ... τούτη η ανακοίνωση δεν μπορεί να είναι όπως όλες όσες διαβάσαμε, γεμάτη χιλιοειπωμένα, παχιά και τάχατες βαθυστόχαστα λόγια ...

Αυτή η ανακοίνωση δεν μπορεί να είναι απλώς και μόνο γενικόλογη απαγγελτική‐καταγγελτική κατάθεση γεγονότων, συνθηκών και καταστάσεων, όχι γιατί αφορά τον Πέτρο μας, το φίλο, το συναγωνιστή και συνάδελφο και επί δυο θητείες Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Ούτε γιατί το τυφλό χτύπημα καταφέρθηκε σ’ ένα πρόσωπο που η κοινωνία του Ηρακλείου το τίμησε με την ψήφο της και την εμπιστοσύνη της στις Αυτοδικοικητικές Εκλογές. Θα ήταν απλό ... αλλά δεν θέλουμε τις απλουστεύσεις εύκολης κατανάλωσης, ούτε κι ο Πέτρος θα το ήθελε.

Δεν θα σταθούμε λοιπόν στο γεγονός, ούτε θέλουμε να συγκινήσουμε κανένα ... για το «σινάφι» μας. Θέλουμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε κάθε σκεπτόμενη ύπαρξη σε τούτο τον τόπο με όσα πιστεύουμε, με κατάθεση ψυχής ...

Εμείς λοιπόν, καμιά σημασία δε δίνουμε για το αν η άνανδρη αυτή επίθεση έγινε για να φοβίσει τον Πέτρο ή είχε ακόμη πιο αποτρόπαιο σκοπό. Μικρή σημασία έχουν για μας ακόμη και τα επιδιωκόμενα αποτέλεσμά της. Για το «πώς και το γιατί» οι αρμόδιες Αρχές είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, ερευνώντας σε βάθος την υπόθεση και τιμωρώντας τους ενόχους.

Αλλού εστιάζουμε και άλλους στόχους έχει η παρέμβασή μας, παρότι ο θυμός και η οργή μας κατακλύζει. Δεν ξεχνάμε, όπως οι περισσότεροι κάνουν, ότι ο Πέτρος είναι και Αντιδήμαρχος ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ στο Δήμο Ηρακλείου και ανοιχτά πλέον φωνάζουμε:

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ

- Δεν μπορεί να γίνονται «στόχοι προς εξόντωση» όσοι έχουν όραμα, άποψη και δράση που «δεν αρέσει» σε κάθε λογής σκοτεινά κέντρα. Η κοινωνία μας πρέπει να είναι πραγματικά ανοικτή σε γνώμες, ιδέες και πρακτικές και όχι αυτιστικά κλειστή σε ότι κατά «χρονική συγκυρία» είναι αποδεκτό ή κοινωνικά εύπεπτο.

- Δεν μπορεί να ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας εγκαθέτων, για το τι θα λέγεται, τι θα γράφεται ή τι θα γίνεται, γυρνώντας πίσω σε σκοτεινές εποχές και πρακτικές που θάφτηκαν με αιματηρούς κοινωνικούς αγώνες.

- Δεν μπορεί στη δημοκρατία μας, οι αιρετοί σε κάθε επίπεδο να γίνονται δέσμιοι του φόβου και τελικά υπηρέτες συμφερόντων. Δεν υπάρχει καμιά προοπτική κι ελπίδα για το μέλλον μας, αν επικρατήσει ξανά ως λογική του ραγιά «γιατί τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά ...»

- Δεν μπορεί να μένουν λόγια κενά όσα συλλογικά ή ατομικά εκφράζονται για την καταδίκη φαινομένων βίας και ταυτόχρονα η αδράνειά μας να τα θάβει κάτω απ’ το χαλί, ελπίζοντας να χαθούν στη λησμονιά του χρόνου. Η «συλλογική ευθύνη μας» όμως είναι εκεί έξω και φωνάζει πάνω απ’ τα τείχη του Ηρακλείου «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» ...

- Δεν μπορεί να επιβάλλουν τα κάθε λογής οργανωμένα και μη συμφέροντα, τον τρόπο ζωής και πολιτείας για την κοινωνία και τον τόπο μας γιατί εμείς νιώθουμε ότι «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» και τα δεσμά μας στενεύουν τον ορίζοντα ...

Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Ο Πέτρος μας δείχνει τον δρόμο με το παράδειγμά του, τον ανήφορο που ο Καζαντζάκης αποκαλεί «σωστό δρόμο».

Διαρκής αγώνας, προσπάθεια και δράση, με βλέμμα και ορίζοντα ανοικτό και γνώμονα το κοινό συμφέρον και τη σύνθεση απόψεων. Ενδιαφέρον για το συνάδελφο (και το συνάνθρωπο) χωρίς την διάθεση να υποτιμήσει οτιδήποτε μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Ζωή που αντλεί δύναμη από την κοινωνία και δράση που δίνει δύναμη στην κοινωνία.

Συμφωνείς ή διαφωνείς με τις ιδέες του είναι προσωπικό ζήτημα ατομικής κοσμοθεωρίας. Συμφωνείς ή διαφωνείς με τις επιλογές του, είναι επίσης προσωπικό ζήτημα (μεταβαλλόμενης ... στον χωροχρόνο) εκτίμησης.

Δεν μπορείς όμως να διαφωνήσεις με τη στάση ζωής του ... που ξεφεύγει απ’ τη θαλπωρή του καναπέ και την κατανάλωση εύπεπτης επικαιρότητας. Όραμα, ιδέες και πράξη για το κάστρο της Δημοκρατίας, το Ηράκλειο. Για να μη μείνει μοναχά το κάστρο ...

Μακάρι, η χθεσινή αποτρόπαια πράξη, να γίνει αφετηρία επανεκκίνησης για όλους μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και να βάλει τίτλους τέλους στα σενάρια που θέλουν μια κοινωνία στην «τσέπη» τους και μια κολοβή δημοκρατία «υπηρέτρια ιδίων συμφερόντων».

Πέτρο και Χαρά, είμαστε δίπλα σας σε τούτη τη σκληρή δοκιμασία, όπως δίπλα μας στέκεστε όλα αυτά τα χρόνια.

Πέτρο, είμαστε περήφανοι, που δουλέψαμε σκληρά μαζί σου για να έχουμε ένα Τεχνικό Επιμελητήριο ανοικτό στην κοινωνία. Θα ‘μαστε πάλι εκεί, στην πρώτη γραμμή, δίπλα σου στην καθημερινή προσπάθεια για να γίνει το Ηράκλειο επιτέλους μια ανοιχτή πόλη που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα."