Στο έλεος της αδιαφορίας των αρμοδίων φορέων και των τοξικομανών έχει αφεθεί η περιοχή των Αγίων Αποστόλων!

Το αθλητικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία, για το οποίο ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δεν λειτούργησε ποτέ, έχει καταστραφεί και πλέον αποτελεί «στέκι» τοξικομανών!

Μοναδικός “θεατής” στις εγκαταλελειμμένες κερκίδες, ο σπασμένος σκουπιδοτενεκές
Μοναδικός “θεατής” στις εγκαταλελειμμένες κερκίδες, ο σπασμένος σκουπιδοτενεκές

Λίγα μόλις μέτρα από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και δίπλα από το κτίριο των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΡ βρίσκεται το εν λόγω γήπεδο μπάσκετ, στο οποίο σήμερα δεν υπάρχει πια ούτε μπασκέτα!
Ο ακριβός τάπητας έχει σχεδόν ξηλωθεί και γύρω- γύρω στις κερκίδες έχουν φυτρώσει άγρια χόρτα, κάπαρη κ.α., ενώ στην είσοδο του γηπέδου υπάρχει ένας μικρός λοφίσκος από κάθε λογής σκουπίδια (στρώματα, καρέκλες κ.α.)!

Στην είσοδο του γηπέδου τον επισκέπτη υποδέχονται τα... σκουπίδια!
Στην είσοδο του γηπέδου τον επισκέπτη υποδέχονται τα... σκουπίδια!

Τα αποδυτήρια του γηπέδου φιλοξενούν καθημερινά χρήστες ναρκωτικών, και αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες σύριγγες που υπάρχουν διάσπαρτες εσωτερικά και εξωτερικά του χώρου.

Μαζί με αυτές σκουπίδια, αλλά και ανθρώπινα περιττώματα δημιουργούν μία κατάσταση άκρως επικίνδυνη όχι μόνο για αυτούς που περνούν ώρες εκεί αλλά γενικότερα για τη δημόσια υγεία!

Χρησιμοποιημένες σύριγγες παντού!
Χρησιμοποιημένες σύριγγες παντού!

Και βέβαια ούτε λόγος για τα είδη υγιεινής που υπήρχαν εκεί αφού είναι όλα σπασμένα, κατεστραμμένα!

Ούτε μία ημέρα δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό της κατασκευής του ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος βέβαια είναι κατάλληλος και για κάθε είδους παράνομη συναλλαγή ακόμη και … μέρα – μεσημέρι!

Το θέμα των ναρκωτικών και η ανεξέλεγκτη μορφή που έχει πάρει, είναι το κυρίαρχο για τους κατοίκους της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, που θεωρούν ότι έχουν εγκαταλειφθεί από φορείς και υπηρεσίες, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό!

Τα κτίρια της Πρόνοιας που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες και είναι έτοιμα προς κατάρρευση, τα διαμερίσματα των καταληψιών που είναι ενοικιασμένα από ανθρώπους που δεν τα έχουν ανάγκη και ουδείς ενδιαφέρεται, οι απεριποίητοι εξωτερικοί χώροι, είναι μερικά άλλα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής!

Όλα αυτά τα θέματα επισημαίνονται στην επιστολή που έχει σταλεί από τον εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Παΐσιο Φαρμακίδη, προς όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες με στόχο να ευαισθητοποιηθούν και επιληφθούν άμεσα για την επίλυσή τους.

Αναλυτικά η πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή του εφημέριου αναφέρει τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή ως ενορία των Αγ. Αποστόλων Ρόδου θα θέλαμε να σας ευαισθητοποιήσουμε-ενημερώσουμε για ένα ήδη γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει καθημερινά η ενορία των Αγίων Αποστόλων Ρόδου.

Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στο νησί μας και ειδικότερα στη συνοικία μας έχει λάβει σχεδόν ανεξέλεγκτη μορφή.

Οι λόγοι για τους οποίους επικεντρώνεται το πρόβλημα σε αυτήν την περιοχή της πόλης είναι πολλοί και δεν κρίνεται σκόπιμο να αναλυθούν, καθώς ήδη είναι γνωστοί (συνωστισμός, οικογ. προβλήματα, φτώχεια, ανεργία, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, εγκατάλειψη από την άρχουσα τοπική μας κοινωνία κλπ).

Εικόνες ντροπής από το χώρο των αποδυτηρίων! Παντού βρομιές, κατεστραμμένα είδη υγιεινής, σκουπίδια και σύριγγες
Εικόνες ντροπής από το χώρο των αποδυτηρίων! Παντού βρομιές, κατεστραμμένα είδη υγιεινής, σκουπίδια και σύριγγες

Απώτερος σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να εισηγηθούμε και να προτείνουμε κάποια απαραίτητα μέτρα, που κατά την άποψή μας θα εξομάλυναν τουλάχιστον την κατάσταση, καθώς στην πραγματικότητα τα ναρκωτικά είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα για την οριστική λύση του οποίου χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων των συστατικών στοιχείων που συνθέτουν την ίδια την κοινωνία μας, γεγονός που μας παραπέμπει σχεδόν σε ουτοπικές καταστάσεις.

Στην καθημερινή πραγματικότητα όμως οι αρμόδιες αρχές μπορούν να λάβουν κάποια μέτρα, τα οποία όπως είπαμε θα δημιουργούσαν τουλάχιστον την αφετηρία για τη λύση του προβλήματος των ναρκωτικών και θα έκαναν τις συνθήκες διαβίωσης μας περισσότερο ανθρώπινες.

Ακόμη και στις κολώνες των δωματίων οι χρήστες έχουν “καρφώσει” σύριγγα
Ακόμη και στις κολώνες των δωματίων οι χρήστες έχουν “καρφώσει” σύριγγα

.

Ούτε μία ημέρα δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αποδυτήρια!
Ούτε μία ημέρα δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αποδυτήρια!

Σύριγγα, ορός, το μπουκάλι το πλαστικό με το νερό, όλα έτοιμα για... χρήση!

Πηγή : rodiaki.gr