Tο ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο αναμένεται να προσελκύσει το Διεθνές Φεστιβάλ Matala Festival 2011 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο δήμο Φαιστού το τριήμερο 11 – 13 Ιουνίου.

Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και DJs συμμετέχουν σ’ ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες μουσικής.

Πολλές είναι, επίσης, οι παράλληλες δραστηριότητες, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων.

Στο πλαίσιο του Matala Festival εντάσσονται ακόμα, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βυνιλίου της περιόδου 60s – 70s, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style, καθώς και πάρα πολλές εκπλήξεις.

Σημαντική ατρακτιόν για το Φεστιβάλ αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Κρήτη συμμετέχει τόσο μεγάλος αριθμός καταξιωμένων καλλιτεχνών σ’ ένα τριήμερο φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο.

Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα είναι η παραλία Ματάλων, το κάμπινγκ της περιοχής, η πλατεία Ματάλων, αλλά και το δημοτικό πάρκινγκ.

Οι θεματικές του φετινού Φεστιβάλ είναι τρεις και σχετίζονται με το Hippies’ Reunion, τους νέους, αλλά και τις δράσεις για την οικογένεια και τα παιδιά.

Σημαντικός στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων ήταν και παραμένει η εθελοντική προσφορά και συμμετοχή των τοπικών εκπροσώπων από τις περιοχές Ματάλων και Πιτσιδίων, αλλά και πολλών ακόμα πολιτών.

Κομβικός αποδεικνύεται επιπρόσθετα ο ρόλος επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι στηρίζουν την όλη προσπάθεια τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook