Στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει ειδικά στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Ανταρσία στα Χανιά".

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Το βασικότερο πρόβλημα στη λειτουργία του γηροκομείου Χανίων είναι η δραματική έλλειψη προσωπικού το οποίο τα τελευταία χρόνια (από το 2010, έχει μειωθεί στο μισό. Η άμεση συνέπεια αυτών των ελλείψεων είναι η απίστευτη επιβάρυνση των εργαζομένων και φυσικά των υπηρεσιών που παρέχονται στους γέροντες συνανθρώπους μας, απόμαχους της ζωής. 2 νοσηλευτές στη βάρδια για 105 άτομα είναι μια τραγική αναλογία, που κάνει την εξυπηρέτηση των τροφίμων του γηροκομείου σχεδόν αδύνατη. Ασθενοφόρο χωρίς οδηγό, δεν μπορεί να κινηθεί. Εργαζόμενοι που δεν παίρνουν ρεπό και άδειες λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι αδύνατο να μπορούν να αποδώσουν. 

Από το 1 με 1,5εκ δημοσίους υπαλλήλους που κραύγαζε (ψευδώς γιατί γνώριζε την αλήθεια) η κυβέρνηση και παπαγάλιζαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, βρέθηκαν(!) στην απογραφή 600.000 το 2009 και σήμερα 5 χρόνια μετά έχουν μείνει 450.000 με τις συνταξιοδοτήσεις, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τόσα χρόνια. Εδώ οδήγησαν τις υπηρεσίες, οι κυβερνήσεις και «η συμμορία των προθύμων» που φώναζαν για τον «τεράστιο αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα». Οι ίδιοι που εξακολουθούν να απαξιώνουν, να λοιδορούν και να κατηγορούν τους δημόσιους υπαλλήλους για τον τρόπο που προσλήφθηκαν, για τον τρόπο που πληρώνονται, για τον τρόπο και τις ώρες που δουλεύουν, για το πόσοι είναι και τόσα, τόσα άλλα. 

Όλα αυτά ήταν μια χυδαία ψεύτικη προπαγάνδα, προκειμένου να απομονώσουν τις αντιδράσεις και να κερδίσουν τη συναίνεση τμημάτων του πληθυσμού ώστε να επιτύχουν τους πραγματικούς τους στόχους, που ήταν οι απολύσεις, το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος των πιστωτών της χώρας. 

Υπηρεσίες χωρίς επαρκή αριθμό μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, δεν δουλεύουν. Τα ημίμετρα των εποχικών προσλήψεων δεν αποτελούν βιώσιμη λύση. Εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις ώσπου να μάθουν τη δουλειά εξαναγκάζονται σε απόλυση. Οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο Χανίων, όπως και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, είναι πραγματικοί ήρωες σε αυτή τη χώρα, γιατί κρατούν με τις δικές τους υπερπροσπάθειες όρθιο οτιδήποτε έχουν αφήσει οι τρόικες και οι συγκυβερνήσεις κάθε απόχρωσης.

Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο γιατί αποδέχτηκαν, στήριξαν και αναπαρήγαγαν τις μνημονιακές πολιτικές της απαγόρευσης των προσλήψεων, όσο και γιατί δεν φρόντισαν έστω και για τη μερική στελέχωση του γηροκομείου. Η νέα δημοτική αρχή θα είναι συνυπεύθυνη αν συνεχίσει την ίδια παράδοση. 
Χρειάζεται άμεση σύγκρουση με το καθεστώς της απαγόρευσης των προσλήψεων. 

Να γίνουν τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για το γηροκομείο και κάθε άλλη υπηρεσία.
Να υπάρξει από την πλευρά του δήμου, σε συντονισμό με άλλους δήμους, ουσιαστική προσπάθεια για να εκδηλωθεί αγώνας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας."