Με προσφυγή στην δικαιοσύνη απαντάει ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης σε ψευδές δημοσίευμα χανιώτικου blog. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτοκίνητο Βουλευτή, ήταν παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του στα Χανιά και μάλιστα στην φωτογραφία του άρθρου είχε και την φράση «Είμαι Γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω» και τίτλο «Ποιος Χανιώτης βουλευτής παρκάρει όπου γουστάρει;». 

Το δημοσίευμα αναφερόταν στον κ. Βολουδάκη αφού η συγκεκριμένη οικία είναι το πατρικό του Βουλευτή και όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου το όχημα δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά ούτε και σε κάποιο μέλος της οικογένειας του. 

Νωρίτερα σήμερα με νέα ανάρτηση στο εν λόγω blog, ο συντάκτης του άρθρου ζητάει συγνώμη για το λάθος του, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο στην κρίση των αναγωνστών την αξιοπιστία του Μέσου που εκπροσωπεί.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου του Βουλευτή που έστειλε εχτές το απόγευμα, αλλά δημοσιεύεται σήμερα λόγω της απεργίας: "Στο διαδικτυακό τόπο zarpa.gr αναρτήθηκε στις 25/11/2014 δημοσίευμα με υβριστικό και απαξιωτικό περιεχόμενο για «Χανιώτη βουλευτή», με αφορμή προκλητικά παράνομη στάθμευση, σε σημείο με ράμπα για ΑΜΕΑ. Το δημοσίευμα συνοδεύονταν από φωτογραφία του πολιτικού μου γραφείου, με σκοπό να υποδηλωθεί σαφώς ότι αναφέρεται σε εμένα.

Λίγη ώρα μετά την προαναφερθείσα ανάρτηση, και αρκετές ώρες πριν την έναρξη της σημερινής απεργίας των ΜΜΕ, απέστειλα προς την διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του zarpa.gr την εξής διάψευση:

«Σε σημερινή σας ανάρτηση αναφέρετε ότι «Χανιώτης βουλευτής παρκάρει όπου γουστάρει». Συνοδεύετε την ανάρτηση με φωτογραφία του πατρικού μου σπιτιού, όπου και το πολιτικό μου γραφείο, με αυτοκίνητο παρκαρισμένο παράνομα μπροστά. Θέλατε με αυτόν τον τρόπο να υποδηλώσετε ότι – δήθεν - εγώ «παρκάρω όπου γουστάρω». 

Σας ενημερώνω ότι το αυτοκίνητο που εικονίζεται στη φωτογραφία δεν ανήκει ούτε σε εμένα, ούτε σε μέλος της οικογενείας μου. Η πινακίδα την οποία έχετε επιμελώς σβήσει από τη φωτογραφία, μπορεί να το αποδείξει. Ήταν πάρα πολύ εύκολο – αν θέλατε - να το μάθετε αυτό, πριν προβείτε στη δημοσίευση της φωτογραφίας και στην ανάρτηση των προσβλητικών και εμπαθών σχολίων σας».

Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, η διάψευσή μου δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω μέσο ενημέρωσης παρουσιάζει πυκνή ροή δημοσιεύσεων. Το γεγονός αυτό, από μόνο του καταδεικνύει το δόλο που υποκρύπτεται στις ενέργειες των υπευθύνων του zarpa.gr.

Η πράξη η οποία στηλιτεύεται στο αρχικό σχόλιο (παράνομη στάθμευση), ίσως από πολλούς χαρακτηρίζεται μικρής σημασίας. Απετέλεσε όμως αφορμή υβριστικών, συκοφαντικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών και σχολίων, τα οποία συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς μου, με απώτερο στόχο να θιγεί η πολιτική μου δραστηριότητα και παρουσία. Αποτελούν δε, μέρος μόνο μακρόχρονης προσπάθειας του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης. 

Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στη Δικαιοσύνη. Η βιομηχανία της λάσπης θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες που ο νόμος προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις".

Καμπάνα και από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για παράτυπες ενέργειες χωρίς την επίκληση στοιχείων

Ωστόσο στο συγκεκριμένο blog, ανήκει και ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει στα Χανιά, ο οποίος πρόσφατα είχε και μπλεξίματα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» στον Ρ/Φ σταθμό επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€, για το λόγο ότι «ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη με υπονοούμενα για παράτυπες ενέργειες κατά τη διάρκεια της προηγουμένης θητείας του ως δημάρχου, χωρίς την επίκληση συγκεκριμένων στοιχείων, με αναφορά επίσης στην προχωρημένη ηλικία του δημάρχου. Ταυτοχρόνως ο παρουσιαστής εκφράστηκε απαξιωτικά για τη μη συμμετοχή του εν λόγω υποψηφίου στην συγκεκριμένη εκπομπή, παρότι είχε κληθεί προς τούτο» και «… ο παρουσιαστής, παρά την υφισταμένη απαγόρευση, αναφέρθηκε στην κατά την προηγουμένη ημέρα δραστηριότητα των υποψηφίων δημάρχων, με προτροπή να βάλουν στο περιθώριο τον παλιό και γερασμένο υποψήφιο Μανώλη Σκουλάκη».

Δείτε όλη την απόφαση εδώ.

Flashnews.gr