Λίγο μετά τις 9:30 ξεκίνησαν οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» Aquila Atlantis του Ηρακλείου, παρουσία των υφυπουργών Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιάννη Πλακιωτάκη.

Πριν από λίγο έμποροι και επιχειρηματίες του νησιού μπήκαν στην αίθουσα διακόπτοντας το συνέδριο και επέδωσαν ψήφισμα στον Βασίλη Κεγκέρογλου τονίζοντας την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Επιχειρήσεις στην Κρήτη.

\"\"

Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης και το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης.

Για δύο μέρες θα παρουσιαστούν εισηγήσεις που αφορούν στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία, σε Καλές Πρακτικές συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, αλλά και σε επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης Καινοτόμων Επιχειρήσεών με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα είναι εκείνη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.), που ουσιαστικά αποτελούν τις πρώτες Κοινωνικές Επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Συμβουλές σε παλιούς και νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες θα δοθούν από ειδικούς (όπως νομικό, φοροτεχνικό και επιχειρηματικό σύμβουλο) στη διάρκεια Παράλληλου Εργαστηρίου, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν τόσο επιτυχημένες Πρακτικές, όσο και Καινοτόμες Ιδέες Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook