Θύελλα αντιδράσεων έχει ανάψει στο Πακιστάν η ιστορία της Βίνα Μάλικ, διάσημης ηθοποιού του Μπόλιγουντ, η οποία εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Geo TV, να πρωταγωνιστεί σε σκηνή που είναι βασισμένη στο γάμο της εγγονής του προφήτη Μωάμεθ.  Δικαστήριο του Πακιστάν ειδικό για τρομοκρατικές ενέργειες καταδίκασε την 30χρονη ηθοποιό σε 26 χρόνια κάθειρξη για «κακόβουλες ενέργειες» βλασφημίας.

Παρά το γεγονός πως παρόμοιες σκηνές έχουν εμφανιστεί στην πακιστανική τηλεόραση στο παρελθόν, πυροδοτώντας, λίγες έως καθόλου αντιδράσεις, η έκταση που δόθηκε στην εμφάνιση της Μάλικ, εγείρει υποψίες για την εμπλοκή του πακιστανικού στρατού, με στόχο την κατηγορία ολόκληρου του σταθμού για βλασφημία, κάτι που επετεύχθη.

Εκτός από την σταρ του Μπόλιγουντ, ο άντρας της, Ασάντ Μασίρ Χασάν και ο διευθυντής παραγωγής του σταθμού, Μιρ Σακιρ-ουρ-Ραχμάν, καταδικάστηκε επίσης σε 26 χρόνια φυλάκισης, ενώ επεβλήθη σε όλους πρόστιμο που ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια ρουπίες (37.000 ευρώ), καθώς και υποχρεωτική παράδοση των διαβατηρίων τους και πώληση των περιουσιών τους.Παρά το γεγονός πως οι ποινές είναι εξωφρενικές, η ηθοποιός τρέφει ελπίδες για ανατροπή της απόφασης από ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν. Ο λόγος είναι πως η ποινή επεβλήθη στην πόλη Γκιγκλίτ, στα βόρεια σύνορα του Πακιστάν. Η πόλη αυτή βρίσκεται στην περιοχή του Κασμίρ, την οποία διεκδικεί η Ινδία, γεγονός που καθιστά τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής, μοιρασμένο και από τις δυο χώρες. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο το Κασμίρ δεν θεωρείται ακριβώς πακιστανική επαρχία κι έτσι οι δικαστικές αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί δεν αφορούν την υπόλοιπη χώρα.

«Είμαι άτομο που πάντα αντιμετώπιζα προβλήματα με το να τα κοιτάζω κατάματα», είπε η Μάλικ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ντουμπάι. Η ηθοποιός σχεδιάζει να επιστρέψει στο Πακιστάν, με στόχο να ανατρέψει αυτή τη δικαστική απόφαση ενώ δήλωσε: «Αντιμετώπισα σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου. Αλλά είμαι σίγουρη πως δεν έκανα κάτι λάθος».

protothema.gr