Στο City του Λονδίνου βρέθηκαν τρια κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να παρουσιάσουν τις οικονομικές θέσεις του κόμματος. Μέχρι εδώ καλά.

Σήμερα όμως τα πράγματα καταγράφονται ως εξαιρετικά αρνητικά για την Ελκηνική πλευρά.Δεν είναι μόνο η πτώση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο που οφείλεται σε όλα όσα ακούστηκαν στη καρδιά των Οικονομικών εξελίξεων…

Σήμερα επίσης οι Financial Times με τον αρθρογράφο τους Ραλφ Ατκινς το γράφουν ξεκάθαρα \”Η Ελλάδα εξελίσσεται ξανά στον κύριο παράγοντα ανησυχίας της Ευρωζώνης, σημειώνουν, και υπογραμμίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά κυρίως την πολιτική αναταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές και το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.\”

Μάλιστα ο ίδιος ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η μακροπρόθεσμη συμμετοχή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη δεν είναι διασφαλισμένη.

«Οι χαράσσοντες πολιτική στην Ευρωζώνη ανησυχούν ορθά για την Ελλάδα, που παραμένει ένας κίνδυνος για το σύνολο της ζώνης του ευρώ», σημειώνει ο Ατκινς και προσθέτει: «η χώρα παρολίγον να εκδιωχθεί απ’ την Ευρωζώνη το 2012 και η μακροπρόθεσμη συμμετοχή της σε αυτή εξακολουθεί να μην είναι διασφαλισμένη».

Σύμφωνα με τον Άτκινς «οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, πάνω απ’ το 8%, κινούνται ξανά ως η Ελλάδα να είναι ο κύριος “παράγοντας κινδύνου” στην Ευρωζώνη».

Και δεν τελειώνουμε εδώ…

«Ελληνική τραγωδία» χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας η Bank of America στο πρώτο της σχόλιο μετά τις χθεσινές παρουσιάσεις των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού στο Λονδίνο με ξένους επενδυτές.

Η BofA τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει plan B για την περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους, μετακύληση των κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι Ευρωπαικές Κεντρικές Τράπεζες και επιπρόσθετο πρόγραμμα αγοράς.

Επιπρόσθετα, σημειώνει την ανησυχία των ξένων για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ξαναγίνει «παράδειγμα» προς αποφυγή για την υπόλοιπη Ευρώπη στην περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ακολουθούν εντός του 2015 εκλογές στην Ισπανία στις οποίες προηγείται το ακραίο αριστερό κόμμα Podemos.

Τονίζει ότι οι παρεβρισκόμενοι πελάτες της υποστήριξαν «ότι δεν βλέπουν πως η υπόλοιπη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο η ΕΚΤ, θα κλείσουν το μάτι και θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του ΣΥΡΙΖΑ όσο αυτός δεν σέβεται τους συμφωνημένους κανόνες του προγράμματος».

Και για να μην νομίζετε ότι κάνουμε προπαγάνδα,υπάρχει και η άλλη άποψη …

Τι λέει;

Ότι μήπως οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ανατρεπτικές υπέρ της Ελλάδος και κατά των δανειστών,που θέλοντας να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους,που δεν μπορούν να ταυτίζονται με τα συμφέροντα του λαού,κρατούν αυτή την αρνητική στάση;

Θα μπορούσα να σας πω ότι μπορεί να ναι και έτσι απλά μετρώ και ξαναμετρώ και τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μου βγαίνουν,όπως βέβαια δεν μου βγήκαν και προχτές τα νούμερα της άλλης πλευράς αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2015,για τον οποίο κατέθεσα πολλές ενστάσεις.

Συνοπτικά θέλω να πω ότι δεν συμμερίζομαι τις αισιόδοξες θέσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ για την οικονομία το 2015 και για το χρέος που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ.Ανησυχώ όμως εξίσου και με τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ.Απλά λέω ότι αφού φτάσαμε εδώ με αυτές τις πρακτικές και σώθηκε η υπομονή μας,μήπως οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ απλά δηλώνουν την γενικότερη μεταστροφή της Ευρωπαϊκής πολιτικής που πρέπει να συμφωνηθεί και να υλοποιηθεί και άμεσα μάλιστα ανεξάρτητα απ το τι λένε τα Golden Boys ή και εγώ εθελοτυφλώ μπροστά στην καταστροφή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δυο πλευρές ΝΔ ΠΑΣΟΚ απ τη μια ΣΥΡΙΖΑ απ την άλλη,λένε και κάνουν πράγματα που ενώ δεν είναι προς το όφελος της κοινωνίας, τρομάζουν ταυτοπχρονα αφάνταστα τις αγορές και σπείρουν κλίμα οικονομικής απομόνωσης και τρομοκρατίας…

Το πως το καταφέρνουν μη με ρωτάτε…Μόνο εκείνοι ξέρουν…

Κων/νος Γ.Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook