-Σε σχετικά χαμηλούς τόνους διεξήχθη το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης αν και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του διαγωνισμού «έκαιγε» εδώ και μέρες.

-Παίζει ρόλο βέβαια και το γεγονός ότι η παράταξη Κουράκη διατηρεί –σε γενικές γραμμές- χαμηλούς τόνους στα δημοτικά συμβούλια. Μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα της καθήκοντα. Αυτά της αντιπολίτευσης.

-Την ίδια ώρα, πολίτες και εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση, έφτασαν μέχρι τη Λότζια εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους για την επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη.

-Μπορεί ο αντιδήμαρχος να έλειπε από το κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο, το «παρών» όμως έδωσε η αδελφή του. «Τη θέση του συμβολικά απόψε την παίρνει όχι μόνο η αδελφή του αλλά κάθε δημότης του Ηρακλείου» σχολίασε ο κ. Γκαραντσίνι φανερά συγκινημένος.

-Ελληνικό κοινοβούλιο θύμιζε κάποιες στιγμές το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου» να εξαπολύει συνεχώς τα βέλη της προς την παράταξη του Ηλία Λυγερού.
Η στόχευση του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει σύνορα…ούτε θέματα…

-Άλλωστε το μειδίαμα του Μ. Συντιχάκη όταν ο Η. Λυγερός ανέφερε τη φράση «πράσινες ενέργειες» ήταν χαρακτηριστικό. Ευτυχώς δεν το είδε ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών».

-«Ματαίωση ή ακύρωση είναι η πρότασή σας τελικά;» ρώτησε στην πρώτη του τοποθέτηση τον Δήμαρχο Ηρακλείου ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τις λέξεις…

-«Να λειτουργήσει η μονάδα ανεξάρτητα από τη μελέτη γιατί πιθανό κλείσιμό της θα είναι έγκλημα» έλεγε και ξαναέλεγε ο πρώην Δήμαρχος και η παράταξη Κουράκη. «Τι θα βλάψει αν καθυστερήσει ακόμα 3 μήνες μέχρι να εκπονηθεί η μελέτη; Άλλωστε από τον Μάρτιο τα σκουπίδια πηγαίνουν στους Πέρα Γαλήνους» απάντησε ο κ. Λαμπρινός στη σύντομη συζήτηση που άνοιξε με τον κ. Κουράκη.

-Η πρόταση να εκπαιδευτεί και να λειτουργήσει τη διαχείριση της νέας μονάδας προσωπικού του Δήμου ψηφίστηκε πανηγυρικά από όλες τις παρατάξεις. Και αυτό έχει τη σημασία του.

-Αναβολή και μετάθεση για άλλη συνεδρίαση πήρε η συζήτηση για την ΔΕΠΤΑΗ και το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Είχε και Champions League βλέπετε…

-Είναι κρίμα πάντως, με αφορμή την μετάθεση της συζήτησης, κάποιοι να θέλουν να μοιάσουν στον…Ταμήλο…

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook