Σε μια σημαντική συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων του Ηρακλείου προχωρά ο Δήμος, ώστε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αφενός να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τη δημόσια υγεία και αφετέρου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων στις περιοχές όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στα πλαίσια αυτά και σε συνέχεια των επαφών που είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης με ειδικούς επιστήμονες του Πολυτεχνείου, βρίσκεται στο Ηράκλειο η καθηγήτρια, κα Ελισάβετ Βιντζηλαίου, διευθύντρια του τμήματος Δομοστατικής και ειδική σε θέματα λιθόκτιστων κτιρίων, προκειμένου μέσω ειδικών σεμιναρίων να εκπαιδεύσει μηχανικούς του δήμου να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

\"\"\"\"

Ουσιαστικά η κ. Βιντζηλαίου θα βοηθήσει τους μηχανικούς να αναβαθμίσουν την γνώση τους αναφορικά με τα δομικά προβλήματα των κατασκευών, τους τρόπους ελέγχου και αποκατάστασής τους ,αλλά και τα μέτρα που πρέπει να προτείνονται για την άρση του κινδύνου.

Ήδη, μαζί με τον αντιδήμαρχο πολεοδομίας και κλιμάκιο μηχανικών περιηγήθηκε στην παλιά πόλη του Ηρακλείου κάνοντας την πρώτη εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης και αποκατάστασης ετοιμόρροπων κτιρίων.

\"\"

\"\"\"\"

Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασάκης, η συνεργασία με το ΕΜΠ θα συνεχιστεί στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που θα συνάψει ο δήμος με το επιστημονικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα το επόμενο διάστημα.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική και χρήσιμη, συμπλήρωσε, η συνεργασία που έχουμε με το ΕΜΠ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου να αντιμετωπίσει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα το θέμα των ετοιμόρροπων κτισμάτων».

«Είμαι πεπεισμένος, ότι η κ. Βιντζηλαίου και ο τομέας Δομοστατικής του ΕΜΠ θα μας βοηθήσουν να αναβαθμίσουμε συνολικά το θέμα της διαχείρισης του οικιστικού αποθέματος στο ιστορικό κέντρο της πόλης όχι μόνο στο προς όφελος της δημόσιας ασφάλειας αλλά και της αξιοποίησης του αρχιτεκτονικού μας πλούτου» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook