Οι χειμερινοί κολυμβητές αποδοκιμάζουν όσους ρυπαίνουν τις παραλίες και συμμετέχουν εθελοντικά στον καθαρισμό των πλαζ.

Ωστόσο, σε επιστολή τους στο Δήμο Πατρέων αναφέρουν ότι αρνούνται στο μέλλον να συμμετάσχουν στη προσπάθεια καθαρισμού γιατί «Το να μαζέψεις τα σκουπίδια των άλλων τι είναι; δείγμα πολιτισμού, ευπρεπείας και ανωτερότητας, η μήπως μήνυμα υποτέλειας, και δουλοπρέπειας προς τους ασυνείδητους; Δεν πειράζει πετάτε εσείς οι ξύπνιοι, θα τα μαζέψουν τα κορόιδα»

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα επιστολή:

«Είναι μια αξιέπαινη και αξιόλογη προσπάθεια που ο σύλλογος μας χρόνια τώρα με τα μέλη του το πράττει από μόνος του επικροτώντας οποιαδήποτε ενέργεια ή κίνηση που έχει σαν στόχο την βελτίωση του περιβάλλοντος.

Όμως η απαράδεκτη συμπεριφορά και η τακτική μερίδας των συμπολιτών μας, που συστηματικά ρυπαίνουν ενσυνείδητα, παρατούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν και δεν σέβονται τίποτα, μας αναγκάζει να πούμε όχι εμείς δεν πρέπει να συμμετέχουμε στο να καθαρίζουμε τις βρωμιές και τα σκουπίδια που συστηματικά αφήνουν χωρίς να σέβονται ούτε τον εαυτό τους κάποιοι από εμάς.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει ένα τέλος. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε κάποιους να κάνουν ειδικά την πλαζ σκουπιδότοπο και χωματερή.

Πίνουν τον καφέ τους και αφήνουν το κυπελάκι με το καλαμάκι στην άμμο, πετανε τα τσιγάρα τους όπου βρουν, αφήνουν στην άμμο μπουκάλια και πλαστικές σακούλες με απορρίμματα. Όπου και να κοιτάξεις σκουπίδια , σκουπίδια παντού αφημένα ενσυνείδητα από κάποιος ασυνείδητους.

Το να μαζέψεις τα σκουπίδια των άλλων τι είναι; δείγμα πολιτισμού, ευπρεπείας και ανωτερότητας, η μήπως μήνυμα υποτέλειας, και δουλοπρέπειας προς τους ασυνείδητους;

Δεν πειράζει πετάτε εσείς οι ξύπνιοι, θα τα μαζέψουν τα κορόιδα.

Όμως σας ρωτάμε, που θα φτάσει αυτή η κατάσταση ;

Αυτοι θα βρωμίζουν και εμείς θα μαζεύουμε ;

Λέμε λοιπόν ότι :Θα συμμετάσχουμε για τελευταία φορά σε αυτή την προσπαθεί αλλά δεν πρόκειται να ξαναμαζέψουμε τα σκουπίδια των ασυνείδητων.

Και προτείνουμε στον Δήμο, να λάβει μέτρα εδώ και τώρα.

1. Να κηρύξει πόλεμο στον κάθε λογής ασυνείδητο, και απολίτιστο.
2. Να θεσπίσει αυστηρότατες ποινές, και να καλέσει τους πολίτες, όταν βλέπουν κάποιον και πετάει τα σκουπίδια του στην πλαζ να ειδοποιεί αμέσως την αστυνομία.
3. Όποιος βλέπει κάποιον να πεταει σκουπίδια, όχι μόνο στην πλαζ αλλά και στους δρόμους, η όποιος βλέπει κάποιον να πεταει σχισμένες και ανοικτές σακούλες έξω από τους κάδους. Αυτό το απαίσιο θέαμα που έγινε πλέον καθεστώς, να καταγγέλλεται αμέσως.
4. Ο Δήμος να δημιουργήσει μια υπηρεσία που να δέχεται αυτές τις καταγγελίες, όχι μόνο για τα σκουπίδια, αλλά για τους ιδίους ασυνείδητους που αφήνουν τα αυτ/τα τους στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου,η την διασχίζουν με μηχανάκια με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η έχουν βγάλει τις εξατμίσεις και, κάνουν τον θόρυβο στην πόλη μαγκιά.
5. Αν δεν αντισταθούμε στον κάθε λογής διεστραμμένο ασυνείδητο σύντομα η πόλη θα είναι μια μεγάλοι απελπισία.
6. Σας παρακαλούμε λάβετε κάποια μέτρα, μην μένουμε απαθής μπροστά στο κίνημα των απολίτιστων.
Παράλληλα να τοποθετηθούν κάδοι σκουπιδιών μεγαλύτερης χωρητικότητας ώστε να μην γεμίζουν εύκολα.
Να αυξηθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων ώστε οι κάδοι να αδειάζουν πιο συχνά ειδικά τότε το καλοκαίρι.
Δεν είμαστε υπέρ των ποινών και της τιμωρίας. Όμως δεν μπορούν κάποιοι να ζουν σε βάρος μας.

Και αυτοί οι κάποιοι δεν έχουν καμία τύψη καμία ενοχή. Διότι τι άνθρωπος πρέπει να είσαι όταν αφήνεις τα σκουπίδια σου εκεί που θα ξαναπάς να καθίσεις ?
Γι αυτό κάντε κάτι να σταματήσει το φαινόμενο, και εμείς θα είμαστε μπροστά σε αυτή την προσπάθεια και συμπαραστάτες σας.Τολμήστε και θα δείτε η πλειοψηφία του κόσμου θα σας αγκαλιάσει».

dete.gr