Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει τον Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, για την απόπειρα δωροδοκίας ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας όμως πως στην Κουμουνδούρου δεν ήξεραν για ονόματα.
Click4more: Κλείνει η συμφωνία με τους δανειστές – Που υποχωρεί η κυβέρνηση – Αυξάνεται ο ΦΠΑ – Αύξηση ορίων ηλικίας – Μείωση μισθών στο Δημόσιο
«Πρόκειται για μία σοβαρή καταγγελία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα- δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα- και αντί να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει, να δούμε αν είναι λάσπη, αν είναι ψέμα, αν είναι αλήθεια, βγαίνει ο κ. Καρύδης και λέει, ο κ. Παππάς είχε ενημερωθεί…. Oύτε για το όνομα δεν είχε ενημερωθεί ο κ. Παππάς… Ο κ. Καμμένος πήρε τηλέφωνο και μίλησε στον κ. Παππά για απόπειρα δωροδοκίας, δεν του είπε ονόματα.

Ο κ. Παππάς, λοιπόν, όπως και ο κ. εισαγγελέας έλαβε γνώση από τον κ. Καμμένο, ότι υπάρχει μία περίπτωση δωροδοκίας αλλά δεν έχει ακριβή στοιχεία. Τι θα μπορούσε να είχε πει ο κ. Παππάς σε αυτή την περίπτωση;», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με τις καταγγελίες της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, για απόπειρα δωροδοκίας της μέσω Facebook.

Μιλώντας στο ΜEGA, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αυτή την αναφορά τέτοια ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση, όπως σωστά έγινε, όπως το αξιολόγησε και ο Άρειος Πάγος, και να δούμε αν έχει πραγματικά βάθος, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν η υπόθεση είναι σοβαρή…».

«Νομίζω ότι όταν τα πράγματα τίθενται έτσι με δημόσιο τρόπο, η Δικαιοσύνη οφείλει να ερευνά, όπως πολύ σωστά έκανε. Και θα δούμε αν είναι σοβαρή ή όχι» πρόσθεσε.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία ακούμε ότι αποτελούν εμπόδιο στη συνεννόηση μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς, ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις στο Δημόσιο, ΦΠΑ, τα ακούτε για πρώτη φορά;

Πόσους μήνες δεν τα έχουμε ακούσει; Άρα, λοιπόν, η μεν τρόικα ακολουθεί με έναν ψυχρό τρόπο την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση, το οποίο το είχε υπερασπιστεί, δεν έχει αμφισβητήσει τη λογική του, τον πυρήνα της πολιτικής του. Έχει βγει στην Ευρώπη και μαζί με την κ. Μέρκελ ο κ. Σαμαράς είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές των ακραίων μνημονιακών πολιτικών και τώρα βλέπει ξαφνικά ότι αυτή η στρατηγική δεν αποδίδει. Δεν αποδίδει.

Εκλιπαρεί για την επιείκεια, αλλά η επιείκεια δεν έρχεται και συνθλίβεται ανάμεσα στις δεσμεύσεις της, στα πιστεύω της, στην ιδεολογία της και την πολιτική της που είναι το μνημόνιο και από την άλλη στην πραγματικότητα, την κοινωνική κατακραυγή. Αυτές είναι οι μυλόπετρες που συνθλίβουν σήμερα την κυβέρνηση… Ότι εάν θέλεις πράγματι να πας σε μία άλλη εποχή, αν θες να φύγεις από το μνημόνιο, πρέπει να διαθέτεις σχέδιο. Δεν μπορείς να ξεκινάς και να λες ότι το χρέος είναι βιώσιμο, διότι τότε δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης…».

Οι πρόωρες εκλογές

Ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε και για τις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Δεν μπορεί κανείς να επικαλείται ότι η Δημοκρατία αποσταθεροποιεί. Ο πυρήνας του πολιτικού προβλήματος στην Ελλάδα είναι ακριβώς ότι έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν είναι αντιπροσωπευτική, η οποία εξαπάτησε τον κόσμο, μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, εφάρμοσε ένα σκληρότερο μνημόνιο και τώρα τι κάνει αυτήν τη στιγμή; Διαπιστώνει ότι η στρατηγική του υπάκουου μαθητή δεν απέδωσε», είπε.

newsit.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook