Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε χθες (28-11-2014), μέσω του CYBER ALERT, ότι ημεδαπός εκδήλωσε την πρόθεσή να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την ενδελεχή διαδικτυακή και αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού και εντοπίστηκε γεωγραφικά η κατοικία του.

Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν ανάλογη πρόθεση. Κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 1.098 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 210-6476959
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBER KID

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook