Η παραδοσιακή Γιορτή Κρασιού στο Ρέθυμνο, που λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι,  «εκσυγχρονίζεται» διοργανώνοντας μια  ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση που στόχο έχει την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Έτσι ο Δήμος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 80.000 ευρώ, θα προχωρήσει σε μια σειρά από παρεμβάσεις στην πόλη του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στους χώρους που θα φιλοξενείται η Γιορτή καθώς και στην διοργάνωση πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες θα προωθούνται τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγουν κάτοικοι του νομού.

Η ένταξη εκδηλώσεων στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού στο ΕΣΠΑ (και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013») αποτελεί επιτυχία του Δήμου ο οποίος και επιθυμεί, οι εκδηλώσεις αυτές, να καθιερωθούν ως θεσμός με πολλαπλά οφέλη για την πόλη του Ρεθύμνου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στο Ρέθυμνο, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο την ίδια την πόλη όσο και τα παραγόμενα προϊόντα σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Μέσα από εκδηλώσεις για παράδειγμα γευσιγνωσίας, σεμινάριων κτλ. οι επισκέπτες θα έρχονται σε άμεση επαφή με την ποιότητα των κρητικών προϊόντων αλλά και τη γενικότερη  τοπική κουλτούρα, αποτελώντας στη συνέχεια ζωντανή διαφήμιση για το Ρέθυμνο.

Με τα χρήματα του ΕΣΠΑ  θα γίνουν σειρά παρεμβάσεις που θα εξυπηρετήσουν λειτουργικά και αισθητικά τις εκδηλώσεις, όπως τοποθέτηση τεντών, ειδικού φωτισμού, ειδικού βιντεοπροβολέα κτλ.

Οι εκδηλώσεις θα ωφελήσουν τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και τους ντόπιους παραγωγούς και επιχειρηματίες, κατορθώνοντας ουσιαστικά την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook