Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του «Γιώργου», της μικρής αρκούδας που βρέθηκε τραυματισμένη από πυροβόλο όπλο στο Μέτσοβο και αναρρώνει στον κτηνιατρικό σταθμό του Αρκτούρου, στον Αετό Φλώρινας.

Ο «Γιώργος» μεταφέρθηκε, προχθές, από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου στη Μονάδα Εξωτικών και Άγριων Ζώων και στη Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Κτηνιατρική Σχολής του ΑΠΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις. Έπειτα από κλινική εξέταση και τη λήψη ακτινογραφιών διαπιστώθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ παράλληλα βρέθηκαν και άφθονα βλήματα πυροβόλου όπλου στην περιοχή της κεφαλής και του θώρακα.

Το τραυματισμένο ζώο, που βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από την επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου και του ΑΠΘ, εξακολουθεί να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ώστε να υποχωρήσει το οίδημα και υπάρχει η ελπίδα ότι θα ανακάμψει.Στο μεταξύ, με  ανακοίνωσή του, ο Αρκτούρος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού.

«Παρόλο που είναι (ο Αρκτούρος) από τον νόμο ο μοναδικός φορέας υπεύθυνος για τη διαχείριση περιστατικών τραυματισμού αρκούδων, καθώς λειτουργεί το μοναδικό κέντρο περίθαλψης αρκούδων και λύκων στην Ελλάδα, δεν ενημερώθηκε από τις αρμόδιες τοπικές αρχές και το Δασαρχείο, αλλά με καθυστέρηση ωρών από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Η παράλειψη αυτή θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή της μικρής αρκούδας» τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

protothema.gr