Μάλλον άστοχη (επιεικώς) ήταν η επιλογή «διαφήμισης» της Malaysia Airlines προς τους επίδοξους ταξιδιώτες που θα σχεδιάζουν διακοπές πριν το τέλος του χρόνου.

«Θέλετε να ταξιδέψετε, αλλά δεν ξέρετε πού;» ρώτησε προωθητικό tweet της εταιρείας που είχε πολύ σύντομη ζωή στο Διαδίκτυο.

Το μήνυμα γρήγορα αποσύρθηκε όταν, για κάποιον περίεργο λόγο, αρκετοί το βρήκαν οξύμωρο για μία αεροπορική που έχει χάσει μία πτήση στον Ινδικό Ωκεανό μερικούς μήνες πριν δεύτερη πτήση της καταρριφθεί στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη επικοινωνιακή γκάφα της εταιρείας. Προ διμήνου, διαφημιστική εκστρατεία που θεωρήθηκε μακάβρια είχε βάλει ξανά στο στόχαστρο την Malaysian (χωρίς όμως όπως φαίνεται να της γίνεται μάθημα).

Μετά τις δύο τραγωδίες μέσα στο 2014, η εταιρεία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Τα αεροπλάνα της έχουν καταλήξει να ταξιδεύουν με ελάχιστους επιβάτες και στα τελευταία τριμηναία αποτελέσματά της η κατακόρυφη αύξηση ζημιών συνεχίστηκε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσής της, που είχε κριθεί αναγκαίο ήδη πριν τα δύο δυστυχήματα καθώς η εταιρεία ήταν ζημιογόνος τα τελευταία τρία χρόνια.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook