Δίδεται στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου στην αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Ελλείψεις υλικοτεχνικών υποδομών και διδακτικού προσωπικού σχολικών μονάδων Δήμου Κισσάμου».

Στην αναφορά του ο κ. Βιρβιδάκης κατέθεσε έγγραφο του Δημάρχου Κισσάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Χανίων.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Τα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέρχονται σε ύψος που προσδιορίζεται ρητά στο άρθρο 259 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», ως συγκεκριμένα ποσοστά από δυναμικούς φόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε οι πόροι αυτής να τελούν σε συνάρτηση με την πορεία εσόδων του Κράτους.

Η χρηματοδότηση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από την Εθνική Αντιπροσωπεία, και κατανέμονται, σύμφωνα με το άρθρο 259 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία κατανομής τους.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επιχορηγήσει το Δήμο Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για επενδύσεις (Σ.Α.Τ.Α.) για το έτος 2014 μέχρι σήμερα με το ποσό των 25.000 ευρώ, για την επισκευή και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων της χωρικής αρμοδιότητάς του.

Η διάθεση των σχετικών πιστώσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών των σχολείων γίνεται με απόφαση του οικείου Ο.Τ.Α.

Επιπροσθέτως ο Δήμος Κισσάμου επιχορηγήθηκε για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων του για το έτος 2014 έως σήμερα με το ποσό των 72.191,30 ευρώ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook