Στην κατάσχεση οχηματαγωγού πλοίου που μετέφερε εννέα φορτηγά γεμάτα με ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 90.000.000 τεμάχια, προχώρησαν σήμερα, στελέχη του λιμενικού.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Αγία Τριάδα» Πάχης Μεγάρων ενώ συνελήφθησαν επτά μέλη του πληρώματος.

\"\"

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, σκάφος και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του πλοίου, το οποίο επιχειρούσε λαθραία εκφόρτωση εννέα φορτηγών και του λαθραίου φορτίου.

\"\"

Το ύψος των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται σε περίπου 30.000.000 ευρώ, ενώ εγκληματική ομάδα που εκμεταλλευόταν το συγκεκριμένο πλοίο προέβαινε σε συνεχείς μετονομασίες του, γεγονός που έκανε ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό του.

\"\"

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Αθανάσιο, μέσω του οποίου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε μία ακόμη πολύ σημαντική επιτυχία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

\"\"

\”Θέλω να μεταφέρετε τα θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους της Πολιτείας και του ελληνικού λαού προς τα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Χάρις στην αυτοθυσία τους, την προσήλωση στο καθήκον και το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού που επέδειξαν, οδηγηθήκαμε σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος απέναντι στις οργανωμένες μορφές εγκλήματος.

Το Λιμενικό Σώμα,αλλά και όλα τα Σώματα Ασφαλείας, αποτελούν σήμερα τους εγγυητές της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής της χώρας\”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

\"\"

 enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook