Δεν υπάρχει προηγούμενο για τις τεράστιες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Με επίκεντρο την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών κατέκλυσαν το βράδυ της Κυριακής πλατείες σε Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Άργος και γενικώτερα σε όλες τις πόλεις.
Tεράστιο το πλήθος των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα για δωδέκατη ημέρα την Κυριακή, καθώς πολλές χιλιάδες πολιτών (εκτιμώνται περίπου στις 300.000)  απο όλες τις ηλικίες, έδωσαν το «παρών» μπροστά στη Βουλή με συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας.
Χαρακτηριστικό της ολονύχτιας διαμαρτυρίας είναι η δυναμική παρουσία της νεολαίας, η οποία δηλώνει άκρως απογοητευμένη από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το θυμωμένο πλήθος που μαζεύτηκε από κάθε γωνιά της Ελλάδας την Κυριακή έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο συνέχισε για δωδέκατη μέρα με αμείωτο πάθος, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως: \”Δεν υπάρχουν αρχηγοί, είμαστε όλοι μαζί\” να εκφράζει την αμέριστη αγανάκτησή του για τα νέα μέτρα και τη θηλιά που σφίγγει μέρα παρά μέρα όλο και πιο πολύ το λαιμό του ελληνικού λαού. 
\”Ευρωπαίοι ξυπνήσαμε. Εσείς;\” Έγραφε χαρακτηριστικά ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει διαδηλωτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους \”αγανακτισμένους\”, οι οποίοι κατέκλυσαν κι αυτοί με τη σειρά τους κεντρικές πλατείες όλης της Ευρώπης, πιστοί και αυτοί στο δεύτερο ραντεβού τους.
Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής μπροστά από τη Βουλή και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 7.000 κόσμου, πραγματοποιήθηκε και μια ανοιχτή σύνδεση μέσω skype με την Plaza del Sol στη Μαδρίτη. 
Από τις 6 το απόγευμα όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν απροσπέλαστοι και οι διαδηλωτές έφταναν μέχρι το Κολωνάκι, την Πατησίων, την Κλαυθμώνος, κατακλύζοντας Αμαλίας και Φιλελλήνων. 
Κατά τη διάρκεια του πανευρωπαϊκού συλλαλητηρίου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και Κουμπάρη, μπροστά από το μουσείο Μπενάκη, εκεί όπου διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ, καθώς δεν τους επιτρεπόταν να προχωρήσουν προς το Σύνταγμα. 
Η παρουσία της αστυνομίας παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης άκρως ενισχυμένη. 
Στην πλατεία φυσικά κυμάτιζαν, εκτός από τις ελληνικές, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής -ενώ υπήρχαν και πλακάτ για την Υεμένη.
Εντύπωση προκάλεσε ένα πανό Αιγυπτίων που έγραφε «Η πλατεία Ταχρίρ στηρίζει την πλατεία Συντάγματος», σύνθημα που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους διαδηλωτές. 
Πρωτοφανής πραγματικά εικόνα τα τεράστια κάγκελα που είχαν στήσει διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή. 
Μια λαοθάλασσα από θυμωμένους πολίτες με σφυρίχτες, κατσαρολικά, ακόμη και βουβουζέλες στα χέρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες συνέθεσαν το σκηνικό μιας ημέρας που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των πολιτών όλου του κόσμου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook