Ένα 13χρονο αγόρι που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε ζωντανό πίσω από ένα ψεύτικο τοίχο ενός σπιτιού κοντά στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια. Το αγόρι γύρισε στη μητέρα του.

Πέντε άνθρωποι που ζουν στο σπίτι της πόλης Γιονέσμπορο 28 χιλιόμετρα νότια της Ατλάντα, συνελήφθησαν. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 37χρονος Γκρέγκορι Ζαν πατέρας του αγοριού και μια ενήλικη γυναίκα.

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη φυλάκιση και βιαιοπραγία κατά ανηλίκου καθώς και παρεμπόδιση του έργου των αστυνομικών αρχών.

Το αγόρι είχε εξαφανιστεί το 2010 κατά την επίσκεψη του πατέρα του στη Φλόριντα όπου το παιδί διέμενε με τη μητέρα του.

Η μητέρα του είχε αναφέρει την εξαφάνιση του παιδιού στις αρχές της παιδικής πρόνοιας, αλλά δεν είχε πάει στην αστυνομία.

Τελικά, το αγόρι βρήκε έναν τρόπο να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα του και εκείνη προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Αστυνομικοί πήγαν την Παρασκευή στο σπίτι της πόλης Γιονέσμπορο για να αναζητήσουν το αγόρι. Ο πατέρας και η μητριά του αγοριού είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα, ενώ οι γείτονες δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πληροφορία σχετικά με το παιδί.

«Μετά από μια σύντομη αναζήτηση των χώρων, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν τίποτε και έφυγαν» ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αρκετές ώρες αργότερα, οι αρχές ερεύνησαν ξανά το σπίτι. Ενώ η αστυνομία ερευνούσε την κατοικία το αγόρι τηλεφωνούσε στην μητέρα του, η οποία έδινε λεπτομέρειες στους αστυνομικούς για το που ήταν κρυμμένος ο γιος της.

Το αγόρι εντοπίστηκε πίσω από τις σανίδες μιας λινοθήκης στο γκαράζ, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν ήταν σαφές πόσο καιρό το αγόρι βρισκόταν εκεί ή αν το έβαζαν στο σημείο εκείνο οι ένοικοι του σπιτιού μόνο όταν στην οικεία βρίσκονταν επισκέπτες. Το αγόρι φαίνεται να είναι σε καλή φυσική υγεία και ήδη βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook