Ο λόγος για τον 28χρονο Paul Andrew και την 27χρονη Stacey Notley από την Αγγλία που αν και εδώ και πέντε χρόνια είναι άνεργοι, δε δίστασαν να ξοδέψουν μέσα σε λίγες ώρες 1.500 λίρες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών τους. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «The Sun», οι δύο γονείς είπαν πως για να καταφέρουν να διαθέσουν αυτό το ποσό έπρεπε να κάνουν θυσίες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο 28χρονος πατέρας απαρνήθηκε το τσιγάρο, το ποτό και το φαγητό με φίλους ενώ από την πλευρά της η 27χρονη μητέρα, όπως είπε, στερήθηκε όσα χρειάζεται μία γυναίκα για την προσωπική της περιποίηση -έξοδα τα οποία ανέρχονταν σε 45 λίρες το μήνα. 

\"\"

Κάπως έτσι, ο Paul και η Stacey έβαζαν στην άκρη από τον προηγούμενο Ιανουάριο 120 λίρες το μήνες για να μπορούν τώρα να χαρίσουν στον εξάχρονο γιο τους και στην τρίχρονη κόρη τους τα… τέλεια δώρα! Δύο τηλεοράσεις, ένα ποδήλατο, και διάφορα άλλα αγόρασαν οι νέοι γονείς στα παιδιά τους και με όσα από τα χρήματα περίσσεψαν, θα προσπαθήσουν να αντισταθούν στον… πειρασμό να πάρει ο ένας δώρο στον άλλο, όπως είπαν στην εφημερίδα, και θα τα ξοδέψουν αγοράζοντας δώρα σε συγγενείς και φίλους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα έσοδα της οικογένειας είναι 1,374 λίρες το μήνα, συμπεριλαμβανομένου σε αυτά τα επιδόματα που παίρνουν ως άνεργοι γονείς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook