Τη στήριξη τους για την «αναγέννηση» και ανάπτυξη της παραδοσιακής για την Κρήτη καλλιέργειας του κίτρου στην περιοχή του Γαράζου στο Μυλοπόταμο – Ρεθύμνου εξέφρασαν η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γαράζο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, του αντιδημάρχου Μανόλη Καλυβιανάκη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μανούσου Κλάδου, του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, τονίστηκε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες ενίσχυσης της καλλιέργειας του κίτρου στη περιοχή, γεγονός που θα τονώσει και την οικονομία του τόπου.

Η καλλιέργεια του κίτρου, όπως αναφέρθηκε, στο παρελθόν αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος, ενώ τα τελευταία χρόνια η παραγωγή του έχει μειωθεί δραματικά. Στην συνάντηση εκφράστηκε η πρόθεση και προσδοκία των παριστάμενων, αλλά και των νέων αγροτών να γίνει επανεκκίνηση-ανάπτυξη της καλλιέργειας στα πλαίσια ενός νέου σχεδιασμού, που θα στηριχθεί από την Περιφέρεια Κρήτης. Στο περιθώριο της σύσκεψης οι κ.κ. Βρέντζου, Λιονή αλλά και ο κ. Χνάρης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους φορείς και τους αγρότες και για άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή και την αγροτοκτηνοτροφία.