Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη δήμαρχος Καισαριανής ο Ηλίας Σταμέλος, υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο τον Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων της κάλπης του Μαΐου.

Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.

Οι δημότες Καισαριανής κλήθηκαν α επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Τα ποσοστά του, όπως ανέφεραν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» οι συνεργάτες του πλησιάζουν το 75%.

Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β' Κυριακή και 47,37% την α' Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α' Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας (ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές) με καταμετρημένα τα 17 από τα 39 εκλογικά τμήματα προηγείται ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Δρίκος.

Ακολουθεί ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Θ.Πανωλιάσκος και σε μικρή απόσταση η Ιωάννα Κριεκούκη (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ).

Στις εκλογές της περασμένης άνοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β' Κυριακή και 38,01% την α' Κυριακή.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ