Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει τις εξαγγελίες Λοβέρδου που αφορούν ριζικές αλλαγές στην λειτουργία των δημοτικών σχολείων η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης. Στο νέο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται η καθιέρωση σύγχρονων μεθόδων βιωματικής μάθησης και διδασκαλίας, ο εξορθολογισμός των προγραμμάτων σπουδών και η ενίσχυση της διοικητικής και λειτουργικής αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων.

Στις τάξεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το κλίμα είναι έκρυθμο και όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι προτεραιότητες την δεδομένη χρονική στιγμή είναι άλλες και έχουν να κάνουν με την κάλυψη των κενών στα σχολεία τα οποία και αποτελούν βαρίδι στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργός παιδείας ανακοινώνει αλλαγές στα δημοτικά οι οποίες στην ουσία δεν εφαρμόζονται εξαιτίας της υποστελέχωσης που επισκιάζει κάθετί που επιχειρείται.

‘’Είναι συνήθως δουλειές του ποδαριού δεν ξέρουμε που στοχεύουν οι συγκεκριμένες αλλαγές και είμαστε επιφυλακτικοί. Οι συγκεκριμένες εξαγγελίες είναι γενικόλογες΄ τονίζει ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης.

‘’Πως είναι δυνατόν η τσάντα να μένει στο σχολείο όταν στο ολοήμερο σχολείο δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσει’’, δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος Γιώργος Μακράκης.

Ερωτήματα τα οποία θέτουν οι εκπαιδευτικοί ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα που έχουν προκύψει και με το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι δύσκολο να απαντηθούν.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook