Συγκλονισμένοι είναι οι Ιταλοί από τον μυστηριώδη θάνατο του οκτάχρονου Αντρέα Λόρις Στιβάλ στη Σικελία με την εισαγγελία να έχει ανοίξει προληπτικά έρευνα για ανθρωποκτονία ενώ ακούγονται και \”φωνές\” για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού προτού ξεψυχήσει.

Το άτυχο αγόρι βρέθηκε νεκρό σε χαντάκι έξω από τη Ραγκούσα της Σικελίας λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του αφότου η μητέρα του τον είχε πάει στο σχολείο. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το πρωί του Σαββάτου, η 25χρονη μητέρα του Αντρέα τον πήγε στο σχολείο του στην κωμόπολη Σάντα Κρότσε Καμερίνα. Η μητέρα άφησε τον παιδί στο προαύλιο του σχολείου και έφυγε αλλά το αγόρι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που εξετάζει η εισαγγελία, δεν μπήκε ποτέ μέσα στο κτίριο.

Εικόνες από κάμερες αρτοπωλείου που βρίσκεται στο δρόμο του σχολείου κατέγραψαν την σκηνή με τη μητέρα να συνοδεύει το παιδί της. Αυτό είναι και το τελευταίο επιβεβαιωμένο ίχνος του μικρού. Όταν η μητέρα επέστρεψε το μεσημέρι για να τον πάρει από το σχολείο, τότε έγινε αντιληπτή η απουσία του. Αστυνομία και κάτοικοι άρχισαν να ψάχνουν το παιδί και τελικά ένας κυνηγός που είχε λάβει μέρος στην έρευνα, εντόπισε τη σορό του οκτάχρονου σε τσιμεντένιο χαντάκι, στη άκρη επαρχιακής οδού.

Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του αγοριού, απέχει πάνω από τρία χιλιόμετρα από το σχολείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ήδη η εισαγγελία, ο θάνατος του αγοριού επήλθε αργά το πρωί του Σαββάτου ή νωρίς το μεσημέρι και θεωρείται σχεδόν αδύνατο να έφτασε το παιδί πεζή στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η εισαγγελία τόνισε επίσης ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ύποπτοι. Ο πατέρας του παιδιού, οδηγός φορτηγού, βρισκόταν κοντά στη Ρώμη και ενημερώθηκε από τη σύζυγό του για τον θάνατο του μικρού Αντρεα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο \”Ansa\”. Στο μεταξύ, δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου που επικαλούνται ανώνυμες πηγές επισημαίνουν ότι το παιδί υπέστη σεξουαλική κακοποίηση προτού πεθάνει.

O κυνηγός που βρήκε τη σορό του μικρού αγοριού ανακρίθηκε επί τέσσερις ώρες το βράδυ της Κυριακής. Η εισαγγελία ανέφερε πως, στην παρούσα φάση δεν θεωρείται ύποπτος, και ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφων που τον πολιορκούσαν πως είπε \”ό,τι γνώριζε, και είναι ήρεμος\”.

Τις εικασίες έχει επιβαρύνει δήλωση που αποδόθηκε στον πατέρα του μικρού και μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι ξέρει «ποιος ήταν» και πως «θα τον σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook