Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίζουν και φέτος οι Γιατροί του Κόσμου. Με τη συνδρομή των Συγκοινωνιών Αθηνών στήνουν ένα δέντρο από κουτιά γάλακτος στον χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» αλλά και στους σταθμούς «Ελληνικό» και «Πειραιάς».

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ οι Γιατροί του Κόσμου μας καλούν να συμμετάσχουμε σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή διαφορετική από τις άλλες. Αντί για στολίδια όμως, μπορούμε να προσφέρουμε τουλάχιστον ένα κουτί γάλα, για να φτιάξουμε όλοι μαζί το πιο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης. Ένα δέντρο από γάλα για όλα εκείνα τα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη και που ονειρεύονται, πως φέτος ο Αϊ Βασίλης μπορεί να τους φέρει ένα ζεστό ποτήρι γάλα.

Εκτός από κουτιά γάλακτος εβαπορέ, άλλα είδη που θα μπορούσατε να φέρετε μαζί σας είναι:

Βρεφικά Γάλατα (σκόνη)
Παιδικές τροφές
Ρύζι
Όσπρια
Ζυμαρικά
Λάδι
Ζάχαρη

Αφορμή για την δράση αυτή των Γιατρών του Κόσμου, που διοργανώνεται τα τελευταία πέντε χρόνια με μεγάλη επιτυχία, ήταν η ερώτηση των εθελοντών της οργάνωσης σε ένα μικρό κοριτσάκι που περίμενε υπομονετικά τη σειρά της, έξω από το Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου, κρατώντας μια παλιά κούκλα.

«Τι θέλεις να σου φέρει ο Άγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα;», την ρώτησαν.
«Έχει τα πάντα, σας ευχαριστούμε», απάντησε ευγενικά η μητέρα του παιδιού, χαμηλώνοντας το βλέμμα της.
Η μικρή τους κοίταξε βαθιά στα μάτια για λίγο και είπε χωρίς δεύτερη σκέψη «Ένα ποτήρι ζεστό γάλα».

Για μια στιγμή οι εθελοντές πάγωσαν, σε λίγο όμως κοιτάχτηκαν και χαμογέλασαν σκεπτόμενοι, ότι ο Αϊ Βασίλης, φίλος και σύμμαχος των παιδιών, μπορεί να εκπληρώσει και αυτή την παιδική ευχή. Στο σάκο με τα δώρα του χωρούν και κουτιά γάλακτος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook